Akşener ile birlikte yeni parti arayışına giren ve sosyal medya hesabından ülkücüleri eleştiren Çanakkaleli siyasetçiye cevap vererek, ‘Bir bakalım davet ettiği yol Tanrı Dağı’na mı gidiyor, başka bir yere mi gidiyor?’ dedi.
MHP Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu, geçtiğimiz dönemlerde sosyal medya hesabından "Biz gidiyoruz Ülkü denen sevdayı Turan'a, Nizam-ı Alem'e çevirmeye. Bu yol kutludur gider Tanrı dağına. Aklını sevdasını kiraya verenler gelmesin. İnanan ruh idrak eden kafa ülkücü şuur olanlar burda." şeklinde paylaşım yapan Çanakkaleli siyasetçiye karşılık verdi.
‘Bir bakalım davet ettiği yol Tanrı Dağı’na mı gidiyor, başka bir yere mi gidiyor?’ diye soran Kutlu, kastettiği siyasetçi hakkında şunları kaydetti; “Bir zat-ı muhterem bu yazıyı bize yazmış. Yazmış yazmasına da bu memlekette onu kimse tanımaz iken bu hareket ona ün kazandırmış, ad kazandırmış, ünvan kazandırmış. Şimdi bu hareketten kazandığı ün ve ünvan sayesinde bize akıl verir, ün kazandığı teşkilatı eleştirir oldu. Bizim yolumuzun yanlış olduğunu kendi yolunun doğru olduğunu Ülkücülerin arkasından gelmesi gerektiğini onları bir kutlu yola davet ettiğini söylüyor. Bir bakalım davet ettiği yol Tanrı Dağı’na mı gidiyor, başka bir yere mi gidiyor?”
İl Başkan Yardımcısı Kutlu’nun açıklamaları şu şekilde devam ediyor; “Şimdi yolun başında giden malum ablaları. DYP kadın kolları başkanlığı, genel başkan yardımcılığı ve DYP den iç işleri bakanlığı yapmış, DYP ile katolik nikahı kıydığını beyan etmiş, çocuğuna en büyük miras olarak DYP üyeliğini bıraktığını söyleyen şahıs yolunu Tanrı Tanrı dağına çevirdiğini söylüyor ancak onun navigasyonu onu Tanrı dağına götürmez , yol başka bir yere gider bilmesi lazım.”
‘CEMAATİN BALIKESİR PRENSİ’
Balıkesir’de bir dönem belediye başkanlığı yapan ve MHP’nin ihraç edilen isimleri arasında bulunan milletvekili İsmail Ok’u da atlamayan Kutlu,  “Gelelim başka bir isim Kurucular kurulunda bulunması muhtemel isim İsmail Ok. Cemaatin Balıkesir prensi. Aranan Balıkesir abisi ile boy boy fotoğrafları olan malum şahıs. Bunun navigasyonunda adres belli Tanrı Dağı’na gitmiyor , gitse gitse Pensilvanya ya gider, yolu açık olsun” şeklinde değerlendirmede bulundu.
‘BURADA DOĞDUK, BURDA ÖLECEĞİZ’
İl Başkan Yardımcısı Kutlu, yapmış olduğu açıklamanın devamında şunları kaydetti; “Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanı. Bunun yolu hiç bir zaman Tanrı dağına çıkmaz navigasyona bakmaya gerek bile yok. Bu yolda Tanrı dağına çıkmadı. Senin yolun belki iktidar olmaya çıkar muhterem abim ama bu yol Tanrı dağına çıkmaz. Tanrı dağına çıkan yol ülkücünün yoludur, ülkücünün de adresi bellidir. Merhum Başbuğumuz ülkücünün adresini vermiştir. Siz gidin iktidar olun tabiki kavga etmeden tek ses olmayı başarabilirseniz.
Biz Tanrı dağının yolunu yarıladık Devleti ülkücüleştirmeye başladık. Ülkücüler Devletleştiğinde zaten Tanrı dağına varmış olacağız hiç merak etmeyin. Size yeni yolunuzda başarılar dileriz. Biz burada doğduk, burada büyüdük ve Yüce Allah'ın takdiri ile bu çatı altında son nefesimizi vereceğiz. Çünkü yeminimiz var vazgeçilmez.”
Sinem Tetik