Ekonominin nabzının tutulduğu pazarlarda bu haftada vatandaşlar lehine fiyatlar gerçekleşti.  Önceki haftaya göre bu hafta sebze ve meyve fiyatlarında düşüş olduğu görüldü.  Domates 1 tl iken 75 kuruş oldu ve salatalık ise iki haftadır fiyatını koruyor. Üzüm 5 TL 3 TL'ye indi. Şeftali ise  iki haftadır fiyatını 3 TL  ile koruyor. Fiyatların her an değişebileceğini halkın gene de çok pahalı olduğunu dile getiren pazarcı Hüseyin Telli,alıcıya pahalı geldiğini satıcıya ise ucuz olduğunu söylerek, “Gider geliri karşılamıyor ve bu hafta domatesin fiyatı 75 kuruşa düştü. Bunun sebebi de fazla toplanan ürünlerin ihtiyaçtan fazla olduğu için fiyatlarda düşüş oldu .Domates ,  biber, patlıcan, şeftali ve  üzüm bunların hepsinde düşüş var” diye konuştu.
Pazara olan talebin az olması ve pazarın sıcak ve bunaltıcı olmasından dolayı Çanakkale halkının eskisi kadar rağbet göstermesinden dolayı pazarda ki ürünlerin fiyatını etkilediğini dile getiren pazarcı Ayşe Köse, “ Üzüm fiyatları geçen hafta 5 TL idi bu hafta ise 3.50 TL oldu. Fiyatlar oldukça değişken her an düşüp yüksele bilir” şeklinde konuştu.
Patates ve soğanda daha çok düşüş olduğunu söyleyen Ferdi Avcı ,geçen hafta 2 TL olan soğan ve patates bu hafta 1.50 TL olduğunu söyleyerek,“Her yıl yaz aylarında pazarcıların en bol olduğu sebze ve meyvenin ayıdır.Tarlalardan her şey bol geldiği için uygun hava şartlarından dolayı herkes malını uygun bir fiyata satıp evine gitmek zorunda. Yarın satayım diyemez çünkü 40 derece sıcaklıkta durduğu yerde bozuluyor” dedi.
Halk ise pazar fiyatlarının her zaman çok yüksek olduğunu belirterek alım gücü çok iyi olmayan insanların almakta zorluk çektiklerini belirtti.
İki haftadır oldukça  yüksek olduğunu belirtenemekli memur Hülya Özcan, “Sanki Ankara pazarı gibi aşırı bir yükseklik var. Fiyatlar oldukça yüksek  alışveriş yapamıyoruz. Hiç bir değişiklik yok sadece buranın özelliği dalından koparılıp gelmesidir” diye konuştu.
Ayşe Ateş  değişen bir şey yok hep aynı  ,pazara olan ilgi zamanla azalıyor.Ürünler pahalı o yüzden çok bir şey alamıyoruz. İki haftadır çok şeyin fiyatı düştü diyorlar ama biz bunu görmüyoruz tezgahlarda” dedi.

Haber: Damla Şener