Teşkilatlarına; ‘Metal yorgunluğu var, dava için çalışmayan teşkilat var, yorulan kenara çekilsin’ gibi sözlerini defalarca yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı Çanakkale’yi henüz harekete geçirmedi. Kent siyasetinde beklenen hamlenin gelmemesi üzerine, ‘Cumhurbaşkanı daha ne desin?’ sorusu, Çanakkale teşkilatları için sorulmaya başlandı.

Kent siyasetini oyalayan referandumdaki başarısızlığın ardından, Çanakkale teşkilatlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini üzerine almaması büyük tepkilere neden oluyor. 81 ilde değişimin yaşanması gerektiğini ve genç, dinamik kadroların göreve gelmesini istediğini dile getiren Erdoğan’ın sözlerine karşılık, Çanakkale’nin tepkisiz kalması ve herhangi bir ses çıkmaması gözleri il ve ilçe teşkilatlarına çevirdi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir konuşmada teşkilatlardaki metal yorgunluğu sözlerini yineleyerek, “Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel başkan olarak bu konuda kararlıyım” dedi. Kadrolarda belirli ufak değişikliklerle daha önce dile getirilen metal yorgunluğunun atılmayacağını dile getirenleri ferahlatan bu açıklamaya rağmen, kent siyasetinde beklenen hamlelerin gelmemesi, sokaktaki vatandaşı da, partilileri de sabırsızlandırdı.
AK Parti İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı’ndan herhangi bir hamle gelmemesi üzerine, siyasi kulislerde konuşulanlar sosyal medyaya da yansımaya başladı. Sosyal medyada ‘Cumhurbaşkanı daha ne desin?’ sorusu, Çanakkale teşkilatları için sorulmaya başlandı. AK Parti içerisindeki tek hareketliliğin, İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın danışmanlığını yapan Vahap Özsüer’in partisinden ve görevinden istifa ettiği haberleri oldu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de yaptığı bir konuşmada “Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlardaki başarısızlıkların bencillikten de kaynaklandığını öne sürerek; “Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz” diye konuştu. Erdoğan, ayrıca  “AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz” diye konuştu.
 
TEŞKİLATLARDA KAPSAMLI BİR DEĞİŞİKLİK YAPMAK ZORUNDAYIZ'
İl ve ilçe seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilatlarda kapsamlı bir değişiklik yapmak zorunda olduklarını bir kez daha sözlerine eklediği konuşması şu şekilde: “Teşkilatların bir kısmında metal yorgunluğu gördüğümü ifade ettim. Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişiklik yapmak durumundayız. Bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Belde seçimlerinden başladık. Şimdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla neyi anlatmak istiyorum, kardeşlerim koltuklara getireceğimiz arkadaşlarımızın isimleri değil. O isimlerin acaba halkla iletişimi nasıl? Aslolan bu. Dün de il teşkilatımızda ifade ettim. Şimdi devleti biz yönetiyoruz. Hükümetimiz ben de cumhurbaşkanı olarak el ele bir gayretin içindeyiz.”
DEFOLU KİŞİLERLE MÜCADELEYİ YÜRÜTEMEYİZ
Cumhurbaşkanı, teşkilatlarda milletle kucaklaşmayan, başarıdan uzak kimselerin varlığını istemediğini ifade ederek, seçimlerde bu kriterlere uygun kişilerin görev almalarını istedi. Erdoğan,“Tüm arkadaşlarımdan, ilçe ve il teşkilatlarımızda bu vasıflara uygun kadroların görev almaları ve katkı sunmalarını rica ediyorum” dedi.
“Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. İlk etapta teşkilatlarımızdaki değişiklik sıkı tutmak zorundayız. Şu bakanın, şu milletvekilinin, filanda grubun yapının adamı değil davanın adamı olması şart. Davası olmayan bulunduğu yerde milletimizi kucaklamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan, ilçe ve il teşkilatlarımızda bu vasıflara uygun kadroların görev almaları ve katkı sunmalarını rica ediyorum. 15 – 20 -25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.”

Haber: Sinem Tetik