CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ün danışmanından alınan bilgiye göre, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz sarıklı ve cübbeli bir polisin 8 aydır görev yaptığının ortaya çıkması ve cumhuriyet karşıtı söylemlerin bu denli çoğalması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öz, “Açıkça söyleyin 2023’teki hedefiniz nedir? diye sorarak,  cumhuriyetin kurulduğundan bu yana laik, sosyal ve hukuk devleti olma yolunda Türkiye Cumhuriyeti değerlerine yapılan saldırıların hiç kesilmediğini belirtti. Türkiye’nin 94 yıldır zorlu bir yolculukta olduğunun altını çizen Öz,  ülkeyi yolundan çevirmek isteyenlerin her fırsatta niyetlerini gösterdiğini belirtti. Öz açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti, “Son olarak, “Bir televizyon programında, Cumhuriyetimiz hedef gösterilerek yeni devlet kuruluyor denmesi, onlarca çocuk istismarı ve taciz vakası yaşanmış ve bünyesinde tacizcilerin olduğu Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığının protokol imzalaması, eğitim müfredatına cihat eklenmesi, valinin tekbirle makama çıkarılması, müftülere nikah yetkisi verilmesi,  Mecliste Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir denmesi, cumhuriyetimize 90 yıllık reklam arası denmesi, TBMM Başkanının laiklik yeni Anayasada olmamalı demesi, milli bayramlarımızın yasaklanmak istenmesi, tabelalardan T.C. kısaltmaların kaldırılması, Atatürk ve değerlerine açıkça saldırılara teşebbüs edilmesi, cübbeli ve sarıklı polisin 8 aydır görev yapabilmesi ve yaşananlar görmezden gelinip, hiçbir işlem yapılmaması gibi birçok cumhuriyet karşıtlığı süreci yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Ve bunun gibi onlarca sayabileceğimiz Cumhuriyet İlke ve inkılapları karşıtlığına iktidarın sessiz kalması, ister istemez insanın aklına iktidara şu soruyu sormak geliyor? Açıkça söyleyiniz, 2023 hedefiniz nedir? Yoksa tüm bunlar 2023 hedeflerinizin ürünü müdür?” Hedef 2023 derken 1923’de kurulan Cumhuriyetimizin yerine başka bir devlet inşa etmek midir?” 
 
SARIKLI VE CÜBBELİ POLİS, HANGİ HAYALİN ÜRÜNÜDÜR? 
 
Çanakkale’de vatandaşların ihbarı ve basına yansıyan haber sonrasında 8 aydır Çanakkale’de görev yapan cübbeli ve sarıklı polis memurunun yeni fark edilmesi üzerine Emniyet ve Kaymakamlığın görevlerini kötüye kullandıklarını belirten Öz, bu şekilde kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranıldığını vurguladı. Öz açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti, “Sakarya Valisini tekbirle makamına çıkaranlar ile aynı kılık ve kıyafeti olan bu kişi, kılık kıyafeti yüzünden soruşturma geçirdiği için 8 ay önce İstanbul’dan Çanakkale’ye tayin edilmiş. Çanakkale’ye tayini çıkarılan bu kişinin kılık kıyafeti bilindiği için, rahat görev yapması adına göz önünden uzaklaştırılmak istenmiş, Bayramiç İlçe Emniyeti’nde görevlendirilmiştir. Sakarya Valisinin tekbirle makama gelişinde herhangi bir terslik görmeyerek işlem yapmayan iktidarın, elbette ki cübbeli polis memuruna göz yumarak işlem yapmayan idari amirleri olur. Üniformalı polisin çorap rengi dahi yönetmelikte açıkça belirtilirken, esnettiğiniz yasalar ve yönetmelikler bugünleri yaşamamıza sebep olmuştur. 8 aydır bir polisin sarıkla ve cübbeyle görevde kalmasına göz yumanlar açıklama yapmalıdır. Bakanlığın, Valiliğin, Emniyetin derhal bu konuya bir açıklama yapması gerekmektedir ki, 8 aydır bu göz yummanın asıl nedeni ortaya çıksın. Yoksa yine bu göz yummanın nedeni 2023’deki gizli hedefiniz mi? 
 
ATATÜRK'ÜN "EY" DİYE CÜMLEYE BAŞLADIĞI TEK BİR SESLENİŞİ VARDIR, O DA GENÇLİĞE HİTABEDİR 
 
Öz, Cumhuriyet ile alıp veremedikleri olanların, laikliğe ve Atatürk ilkelerine açıkça ve kasten saldıranların ve Cumhuriyetin değerlerine dil uzatanlar ile ilgili de konuşarak, 
 “Atatürk ‘Ey’ diye cümleye başladığı tek bir seslenişi vardır oda Gençliğe Hitabedir. Ey Türk Gençliği diye Türkiye Cumhuriyeti Gençliğini görevlendirmiştir ve 94 yıldır Cumhuriyetimizin her yaştan Türk genci görevi başındadır ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Yeni bir devlet kurduğunu sananlara, eğitimden ve yüreğimizden Atatürk sevgisini ve ilkelerini sildiğini sananlara, tarikat sevgisi vatan sevgisinin önüne geçirenlere Türk Gençliğinin vereceği cevap Gençliğe Hitabededir” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi