Ferdi olarak yaptığı Triatlon sporunda büyük başarılara imza atan genç sporcu, elitler kategorisinde Türkiye 3’üncülüğü kazanarak Çanakkale’yi başarılı bir şekilde temsil etti. 2016 yılında 2 tane yaş grubu Türkiye 3’üncülüğü kazanan Pirik, uzun süren sakatlığının ardından bu sene de Elitler Kategorisinde Türkiye 3’üncülüğünü elde etti.
7 sene önce Gençler kategorisinde Triatlon Spor Kulübü’ne başladığını belirten ve yavaş yavaş yükseldiğini söyleyen genç sporcu, uzun süre sakatlıklarla mücadele ettiğini ifade etti. beden Eğitimi öğretmeni sayesinde spor ile ilgilenmeye başladığını kaydeden başarılı sporcu Pirik, hedefinin Milli Takım’da ülkesini temsil etmek olduğunu dile getirdi. 
Genç sporcu yeteneğinin keşfedilmesini beden eğitimi öğretmenine borçlu olduğunu ifade ederek, “Sporla ilgilenmeye beden eğitimi öğretmenimiz sayesinde başladım. Atletizm yarışına sokmuştu beni. Orada bir derece yaptıktan sonra atletizm yolunda ilerleyerek başka bir hocama yönlendirdi. Onlar da triatlona yönlendirdiler. O şekilde başladım” diye konuştu.
Elde ettiği başarılara ulaşmak için ciddi şekilde çalıştığını ve bu arada sakatlıklarla da mücadele ettiğini dile getiren Pirik, “Gençler kategorisinde bu spora başladım. Biraz zor oldu benim için bu spora başlamak ama yavaş yavaş yükseldim. Çeşitli kulüplerde devam ettim sporumu yapmaya. En son Elitler kategorisine geçtim. Uzun bir müddet sakatlıklarla uğraştım. Bu sene amcam ve Gençlik Spor Müdürümüz sayesinde sakatlığı da atlattım. Ciddi derecede iyi antrenmanlar yaparak bu sene Türkiye derecesini elde ettim” dedi.
‘ÜLKEM İÇİN KOŞMAK İSTİYORUM’
Triatlon sporundaki başarılarından dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduğunu ifade eden Pirik, bundan sonrasında da yoluna başarılarla devam etmek istediğini belirtti. Pirik; “2016 yılında 2 tane yaş grubu Türkiye 3’üncülüğü kazandım. Sonrasında uzun bir müddet sakatlık geçirdim ve kulüple ilgili birazcık sıkıntılarım oldu. Bundan dolayı bir süre spor yapamadım. Bu sene de ilk Türkiye 3’üncülüğümü Elitler kategorisinde kazandım. İnşallah bundan sonra da yoluma başarılarla devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Başarılı olmak için daha çok çalışması gerektiğinin ve kendine takviye yapması gerektiğinin farkında olduğunu belirten Pirik sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yüzmemi bir derece daha geliştirebilirsem, kendime biraz daha takviye yapabilirsem Milli Takım’da ülkemi temsil etmek gibi bir hedefim var. Aldığım bu başarılı dereceden sonra ülkem için bir Milli Takım yarışında koşmak istiyorum.”
Ferdi olarak spora devam ettiğini hatırlatarak, azim ve mücadele dışında maddi konuların da önemli olduğunu dile getiren Pirik, “Gençlik Spor Müdürümüz Sedat Bey ve Antrenörüm Kemal Elibol bu konuda bana çok destek verdi. Fitness antrenörümüz Nergis Özder ve amcamdan da çok destek gördüm. Başka birilerinden destek almadım, ferdi şekilde elimden geldiğince yolumda ilerlemeye çalışıyorum. Bunların sayesinde emin adımlarla ilerlemeye çalışıyorum. Yakın zamanda daha iyi dereceler getirmeye çalışacağım. Mali giderleri çok yüksek bir spor. Yüksek meblağlarda maliyeti olan bir spor. Ama sağ olsun sponsorum bisiklet ve benzeri konularda yardım sağlayarak bu yolda emin adımlarla ilerlememi sağlıyor.”
SPORDA AİLE DESTEĞİNİN ÖNEMİ
Kendisini spora adayan gençlere de mesaj veren başarılı sporcu, başarıya giden yolun hiç bir şeyden yılmadan yola devam etmekten geçtiğini kaydetti. Pirik, “Gençlere yılmasınlar demek istiyorum. Tavsiyem bu. Sakatlık ve benzeri hiçbir şeyden yılmasınlar. Ellerinden geldiğince her türlü aile desteğiyle beraber bu spora yönlensinler. Bu işler genellikle ailelerde bitiyor. Aile desteğiyle her türlü yere gelinebilir. İnşallah ülkemizdeki spor faaliyetleri daha çok kalkınır, ben bunu istiyorum. “Yaşadığı sakatlıklar sonrasında yılmadan mücadele ettiğini ve bunu ailesi ve çevresi sayesinde başardığını dile getiren genç sporcu, “Sakatlıklarla iyi başa çıkabildiğimi düşünüyorum. Özellikle antrenörüm ve amcam sayesinde ve çevremdeki arkadaşlarım sayesinde sakatlılığı atlattım. Ciddi sakatlıklar geçirdim. Herhalde etrafımdaki insanlar olmasaydı çoktan bitmiş bir durumdaydım. Yılmadım ve devam ettim” diye konuştu.

Haber: Sinem Tetik