Gündem

Üç Boyutlu Yazıcılarını Yaptılar!

İÇDAŞ ve ÇİB Mesleki ve Teknik Merkezi üç boyutlu yazıcısını kendisi yaptı.

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’a okul ziyareti esnasında üç boyutlu yazıcı ve imalat süreci hakkında bilgi verildi.
Okul Müdürü Levent Uysal," Üç boyutlu yazıcılar geleceğin teknolojisi olarak görülmektedirler. Günümüzde üç boyutlu yazıcılar makine parçaları üretiminden yapay organ üretimine, aksesuar üretiminden bina üretimine kadar çok geniş bir uygulama alanı bulmaktadırlar.
Üç boyutlu yazıcıların en büyük avantajlarından birisi kalıp işlemine gerek kalmadan üretim yapabilmesidir. Kalıp çıkarmak hem uzun süren hem de çok yüksek maliyetli bir işlemdir. Bir üç boyutlu yazıcı bilgisayar ortamında çizilen nesneyi plastik veya farklı bir hammaddeyi kullanarak doğrudan oluşturabilmektedir. Bu işlemi katmanları üst üste yığarak gerçekleştirmektedir.
Lapseki İÇDAŞ ve ÇİB METEM Elektrik – Elektronik Teknolojileri alanı olarak kendi imkânlarımızı kullanarak 3D yazıcı projesini başarıyla hayata geçirdik. Bu projeyi gerçekleştirirken bazı parçaların üretiminde atıl durumdaki makine parçalarını kullanarak, aynı zamanda da geri dönüşüme katkı sağladık. Yapılan yazıcıyla diğer projelerimizde ihtiyaç duyduğumuz parçaları kendi 3D yazıcımızda üretebileceğiz" dedi