ASAYİŞ

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Çanakkale, Gelibolu ve Biga'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde, silah ve suç geliri ele geçirildi. Tespit edilen 14 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çanakkale, Gelibolu ve Biga Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 11-15 Haziran 2026 tarihleri arasında kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Uyuşturucu suçlarına yönelik PARS Analiz Sistemi kullanılarak yürütülen çalışmalar sonucunda, yasa dışı kenevir ekimi ile uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı belirlenen 14 şahıs takibe alındı. Belirlenen 9 adres ve 3 araca 52 jandarma personelinin katılımıyla eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Adreslerden zehir ve cephanelik çıktı

Gerçekleştirilen aramalarda adeta bir zehir imalathanesi ortaya çıkarıldı. Ekiplerin incelemelerinde; 450 gram kubar esrar, 74 kök kenevir, 14 gram skunk, 6 gram kokain, 5 gram metamfetamin, 11 adet sentetik ecza ve 20 kilogram bonzai üretimine yetecek 20,74 gram sentetik kannabinoid hammaddesi (A/M maddesi) ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu kullanımında ve ticaretinde değerlendirilen 1 adet hassas terazi, öğütme ve kullanma aparatları ile kenevir ekili 153 saksıya el konuldu. Operasyon kapsamında 1 adet ruhsatsız 9 mm tabanca, 131 adet fişek, 1 adet ruhsatsız yivsiz av tüfeği ve suç geliri olduğu değerlendirilen 32.670 TL nakit para da yakalandı.

3 şüpheli cezaevine gönderildi

Operasyon neticesinde yakalanan 14 kişi hakkında uyuşturucu madde imal, ticaret ve kullanımı ile ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından adli işlem başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak Çanakkale Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldu. Kalan 1 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. İl genelinde suç işlenmesinin önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik 7/24 esasına dayalı çalışmaların kesintisiz devam edeceği bildirildi.

Haber Merkezi