Tarım ve Sanayi

Üretimin Kalbi Ezine’de Atacak: Dev Festival Bugün Başlıyor

Çanakkale’nin bereketli toprakları, 22–26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Ezine 3. Gıda, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Festivali ile tarım ve hayvancılık dünyasını bir araya getiriyor.

Ezine, beş gün boyunca üretimin, emeğin ve modern teknolojinin harmanlandığı büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Tarım sektöründeki son gelişmelerin sergileneceği festivalde, hayvancılık ve yerel zenginlikler ön plana çıkacak. Katılımcılar, tarımsal üretimde kullanılan yeni teknolojileri yakından tanıma fırsatı bulurken, bölgenin bereketli ürünlerini de yerinde inceleme imkânı yakalayacak.

Sadece profesyonel bir platform değil, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası niteliği taşıyan festivalde; aileler, dostlar ve sektör temsilcileri aynı coşkuyu paylaşacak. Bölge ekonomisine can suyu olması beklenen organizasyonda, yerel üreticilerin alın teri ve emeği görücüye çıkacak. Festival süresince tarımdan hayvancılığa uzanan geniş bir yelpazede yerel zenginlikler sergilenecek.

22 Nisan’da kapılarını açacak olan etkinlik, 26 Nisan akşamına kadar devam edecek. Hazırlıkların tamamlandığı bu büyük buluşmanın merkezi ise Ezine Kapalı Pazar Yeri olarak belirlendi. Beş gün sürecek festival boyunca rotasını Ezine’ye çevirecek olan ziyaretçiler, hem teknolojinin son imkânlarını görecek hem de bereketli bir atmosferin parçası olacak.

 

Bünyamin Nami Tonka