Üniversite

ÇOMÜ’de ‘Slow Food’ Farkındalığı Eğitimi Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Temel Eğitim Bölümü Öğretmen Adaylarının Slow Food Farkındalıkları ve Eğitimi” adlı TÜBİTAK projesi kapsamında öğrencilere yönelik bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitime, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görev yapan Diyetisyen Gizem Artma katıldı. Dyt. Artma, öğrencilere “Sağlıklı Beslenme ve Diyetisyen Gözünden Slow Food” konulu sunum yaparak, yavaş gıda hareketinin temel prensipleri, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve sürdürülebilir besin tüketiminin önemi hakkında bilgiler verdi.

Eğitim sonunda, öğretmen adayları konuya dair sorular yönelterek sağlıklı yaşam bilinci ve Slow Food yaklaşımına ilişkin farkındalık kazandılar.

Bünyamin Nami Tonka