Siyaset

Gürbüz yeniden aday

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, 39. Olağan İl Kongresi öncesi yeniden adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale 39. Olağan İl Kongresi öncesinde mevcut İl Başkanı Levent Gürbüz, görevine bir dönem daha talip olduğunu duyurdu. CHP İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasında Gürbüz, partinin son iki yıldaki mücadelesini, Türkiye gündemini ve yeni dönem hedeflerini anlattı.

Gürbüz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ben Levent Gürbüz. Beni artık birçoğunuz tanıyorsunuz uzun uzun kendimi tanıtmayacağım 1971 yılında Çanakkale’de doğdum. Arıburnu İlkokulu’nda, Merkez Ortaokulu’nda okudum, Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdim. 9 Eylül Ünv Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 25 yıldır bu kentte, adalet için, emek için, Çanakkale halkı için avukatlık yapıyorum.

Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğuyum. 1989’da Sayın İsmail Özay’ın belediye başkanı seçildiği o coşkulu seçimlerde, 18 yaşında sahadaydım! O günden bugüne, 36 yıldır, bu partinin sokağındayım, masasında, mutfağında, mücadelesindeyim! SHP ve CHP birleşmesinde iki partinin gençlik kollarını birleştirme görevi bana ve arkadaşlarıma verilmişti, bu görevi başarıyla tamamlayıp 1996 yılında 12 eylülden sonra ilk defa yapılan gençlik kolları kurultayına kurultay delegesi olarak katıldım, İl yöneticiliği yaptım, il başkan yardımcılığı yaptım

Ve son iki yıldır büyük bir gururla, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı görevini yürütüyorum Bu iki yıl kolay geçmedi… Baskı vardı, haksızlık vardı, ekonomik kriz vardı, örgüt yorgundu ama biz dimdik durduk! Her saldırıya karşı örgütümüzü kenetledik. Kadınlarımızla, gençlerimizle, emekçilerimizle, “Yılmayız, susmayız, geri adım atmayız!” dedik!  Ve bugün burada bir kez daha söylüyorum: Bu memleketin umudu, Cumhuriyet Halk Partisi’dir! Bu ülkenin vicdanı, Cumhuriyet Halk Partisi’dir! Ama arkadaşlar, biliyoruz ki partimiz bugün ağır bir saldırı altındadır.Halkın oyuyla seçilen belediye başkanlarımız, bürokratlarımız, partili yöneticilerimiz haksız yargılamalarla hedef alınmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarımız, partimizin kadroları, adeta bir “yargı sopasıyla” sindirilmeye çalışılmaktadır!

Kayyum tehditleriyle halkın iradesine el uzatmak istiyorlar! Ama biz diyoruz ki:CHP diz çökmez! Halkın iradesi teslim olmaz! Bu topraklarda kayyumlar değil, halk kazanacak!.”

Mine Yel