Gündem

Genç Akademisyen Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin öğretim üyelerinden ve aslen Çanlı olan Doç. Dr. Esra Işık, uzun süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek 44 yaşında hayatını kaybetti.

 Genç yaşta vefatıyla akademik camiayı ve memleketi Çan'ı yasa boğan Işık, sevenlerinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Merhume Esra Işık için 8 Ekim 2025 Çarşamba günü, memleketi Çan'daki Yunus Emre Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Işık'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Çan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı İlhan Demiral, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden mesai arkadaşları ve çok sayıda Çanlı vatandaş katıldı. Çan Müftüsü Ergün Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazında, merhume için cemaatten helallik istendi. Kılınan namazın ardından Doç. Dr. Esra Işık’ın naaşı, omuzlarda taşınarak Çan Belediyesi Şehir Mezarlığı’na getirildi ve burada dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Doç. Dr. Esra Işık'ın görev yaptığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de vefat haberinin ardından resmi bir taziye mesajı yayımladı. Üniversitenin açıklamasında; “Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esra Işık'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Personelimize Allah’tan rahmet; yakınlarına ve Dumlupınar Üniversitesi Ailemize başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 

Haber Merkezi