291. Çardak Yağlı Güreşleri öncesinde düzenlenen panayır, hem belde halkını hem de çevre ilçe ve köylerden gelen ziyaretçileri bir araya getirerek unutulmaz bir şölen yaşattı.
Panayır alanında giyimden yiyeceğe, oyuncaktan ev eşyalarına kadar pek çok ürün stantlarda yerini aldı. Çocuklara özel kurulan lunapark ve oyun alanları büyük ilgi görürken, aileler hem alışveriş yaptı hem de eğlenceli vakit geçirdi. Çardaklı esnafın yanı sıra farklı şehirlerden gelen satıcılar da panayırda stant açarak hem bölge ekonomisine katkı sundu hem de kültürel etkileşimi artırdı.
Gündüz alışveriş ve eğlenceyle dolup taşan panayır alanı, akşam saatlerinde sahneye çıkan yerel sanatçıların performansıyla müzikli bir şölene dönüştü. Böylece panayır, 7’den 70’e herkese hitap eden bir buluşma noktası oldu.
Osmanlı döneminden bu yana Anadolu’nun birçok bölgesinde ticaret ve eğlencenin merkezi olan panayır geleneği, Çardak’ta hâlâ canlı tutuluyor. Zamanla sosyalleşme ve eğlence odaklı bir kimlik kazanan bu gelenek, Çardak’ta modern dokunuşlarla yaşatılmaya devam ediyor.
Çardak Belediyesi tarafından organize edilen panayır, 26 Ağustos’a kadar sürecek. Panayırın ardından ise yüzlerce pehlivanın kıran kırana mücadele edeceği 291. Çardak Yağlı Güreşleri başlayacak.
Atakan Alkış