Gündem

“Torpil ve mülakata karşı gereğini yapın!”

Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Emirhan Şahbaz, belediyede yaşanan liyakatsiz işe alımlar ve torpil iddialarına karşı sert eleştirilerini sürdürüyor.

“Torpil ve mülakata karşı gereğini yapın!”

Meclis toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve yönetimini hedef alan Şahbaz, belediyedeki işe alım süreçlerinin şeffaflıktan uzak olduğunu ve liyakat ilkesine aykırı şekilde yürütüldüğünü dile getirdi. Meclis oturumundaki açıklamalarının ardından sosyal medya hesaplarından da iddialarını sürdüren Şahbaz, belediyenin işe alım duyurularını web sitesinden kaldırdığını öne sürerek, “Torpilli mülakatlı işe alıma cevap dahi veremeyenler, sıkışınca web sayfasındaki iş alım ve sonuç duyurularını kaldırmışlar. Elbette bu tek bir örnek değil, belgelerle açıklamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenen Şahbaz, parti içindeki liyakat tartışmalarına dikkat çekerek, “Sayın Özgür Özel’i gereğini yapmaya davet ediyoruz!” çağrısında bulundu. Daha önce de belediye yönetiminde çifte maaş gibi uygulamalara karşı çıktığını hatırlatan Emirhan Şahbaz, Çanakkale halkı için daha adil ve eşit bir yönetim anlayışı talep ettiğini belirtti. Gençlerin torpilden uzak, liyakat esasına dayalı işe alımlarla çalışma hayatına katılması gerektiğini vurgulayan Şahbaz, elindeki belgeleri paylaşmaya devam edeceğini ifade etti.

 

Mine Yel