Üniversite

Sıla Başaran Başardı !

Bu sene TÜBİTAK kapsamında yürütülen ve kabul alan birçok proje arasında bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Sıla Başaran önemli bir projeye imza attı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ganime Aydın’ın danışmanlığında yüksek lisans öğrencisi Sıla Başaran’ın TÜBİTAK 2209 projesi kapsamında hayata geçirdiği “Troya Antik Kentinde Yaratıcı Drama ile Fen Eğitimi” projesi 27 Nisan cumartesi günü başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim öğretime devam eden Fatma Şemsettin Çamoğlu ortaokulunda ki 8.Sınıf 20 öğrenci ile gerçekleştirilen proje de Troya Antik Kenti hakkında bilgilendirmeden sonra Troya Müzesi’nde drama ile antik eserlerde ki fen kavramlarının ve kültürel mirasın farkındalığını geliştirilmesi çalışmaları gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 1963 yılında kuruldu. Kuruluş amacı temel bilimler, mühendislik, tıp, tarım ve hayvancılık alanlarında dört aşama grubu ile bilim insanı yetiştirme grubu oluşturuldu. TÜBİTAK Türkiye’yi temsil etmekte ve bu alanda ki koordinasyonu sağlamaktadır. Yürütülen TÜBİTAK projeleri gençlerin farklı ve ayrıcalıklı hissetmesine neden olmakta ve birçok faydası bulunmaktadır. TÜBİTAK projeleri, öğrencilerin araştırma yapma ve yaratıcılık becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Projeye katılan öğrenciler etkinlik sonrası bu gibi etkinliklerin daha fazla düzenlenmesi gerektiğini söylediler. Buna benzer etkinliklerin öğrencilere birçok açıdan destek olduğu belirtildi.

 

Haber merkezi