Tarım ve Sanayi

Ezine Gıda Tarım Hayvancılık Ve Tarım Teknolojileri Festivali açıldı

Ezine Gıda, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Festivali, Ezine’de düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz 2-3-4 Mayıs tarihlerinde Ezine Kapalı Pazaryeri'nde gerçekleşecek olan Ezine Belediyesi ve Ezine Ziraat Odası tarafından düzenlenen, “Ezine Gıda, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Festivali” açılış törenine katıldı.

Törende; CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Kaymakam Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. İsmail Bilir, AK Parti İlçe Başkanı Egemen Canbaz Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Çanakkale Damızlık, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Ezine Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Soner Eker, Ezine Ziraat Odası Başkanı Serkan Zehir, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türker Demirhan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaaddin Demir, Çanakkale Köyleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu, Ezine Süt Üreticileri Birliği Başkanı Emrah Akbal, Bayramiç Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güner, Bayramiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arslan ile muhtarlar, oda başkanları, Banka Yetkilileri, STK temsilcileri, tarım sektörü temsilcileri, Kooperatif Başkanları, çiftçiler, üreticiler ve vatandaşlar yer aldı.

Gıda, Tarım, Hayvancılık firmalarının yer aldığı, sektördeki yenilikleri keşfetmek isteyen işletmeleri bir araya getiren, firmaların ürünlerini tanıtma imkânına sahip olan festivalde, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ve Çanakkale Köyleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu ile birlikte stantları ziyaret eden ve ürünler hakkında bilgiler alan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, festivalde stant açan Borsa Üyeleri ile görüşerek sohbet etti.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz festivale ilişkin olarak şunları belirtti; “Ezine İlçemizde tarım paydaşlarının birlikteliği ile gerçekleştirilen festivalin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Yerel bir organizasyon olmasına rağmen gerek İlimizden gerekse ilimiz dışından pek çok ziyaretçinin katılımı ile gerçekleştirilen festivalin bölgemizin doğal, yöresel,  kültürel değerlerinin ve Ezine ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Önemli bir işbirliğinin ürünü olan bu festivalde emeği geçen katkı sunan herkesi tebrik ediyorum. Festivalin İlimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber merkezi