Gündem

Kiraz 250 TL ile tezgahlarda

Cuma pazarında erik ve kirazın fiyatını görenler şaşkına uğradı. Özellikle kirazın fiyatı çok şaşırttı. Sezonun ilk kirazları 250 TL ile tezgahlarda yerini aldı.

Her hafta, haftanın salı, cuma ve pazar günleri kurulan salı pazarını dolaştığınızda gerçekten de sebzelerden çok meyveler dudak uçuklatıyor. Pazar da kıyafet tezgahlarına ise yeni sezon kıyafetler insanların akınına uğruyor. İlkbahar’ın gelmesiyle yeni yeni çıkan erik, kiraz gibi meyveler pazar tezgahında yerini aldı. Pazar tezgahında ki sadece bir kutu eriğin 100 lira olması ve 1 kilo kirazın 250 lira olması insanları şaşırttı. Salı pazarına akın eden vatandaşlar bu rengarenk meyvelerle düzenlenmiş pazar tezgahlarını sadece uzaktan bakabiliyor.

İlkbahar’ın gelmesine rağmen havaların bir türlü ısınmaması ve sıcaklıkların bir artıp bir azalması meyve ve sebzelerinde olgunlaşmasını olumsuz yönde etkiledi. Bu etkilenme sonucu fiyatları da bu pazar tezgahlarına yansımış oldu. Pazar tezgahlarında bu fiyat artışını gören insanlar ya geçip gidiyor ya da meyve sebzelerin biraz da olsa fiyatlarının düşmesini bekliyor. Pazarcılar ise bu fiyat artışı yüzünden tezgahlarda ki ürünlerin çöpe gitmesine ne kadar üzülse de bu konuda yapabilecekleri bir şey olmadığını dile getirdiler.

Lapseki Kirazı

Lapseki ilçesinde yetiştirilen dünyaca adını duyurmuş olan Lapseki kirazı ilk hasat sonunda pazar tezgahlarında yerini aldı fakat tüketicinin bu kirazın fiyatı karşısında şok olması sonucu kirazı sadece canı çekenler gram cinsinden alıp evlerine götürebildi. Üreticiler Lapseki kirazlarının tadının ve büyüklüğünün topraktan geldiğini dile getirdiler. Lapseki kirazlarının yeni hasatı sonucunda geçen seneye bakıldığında bu sene de büyük bir kısmının ihraç edilmesi bekleniyor.

Sedat Uz

Foto: BHA