ASAYİŞ

Arama çalışmaları yeniden başladı

Çanakkale’de batan ve 22 mültecinin hayatını kaybettiği bölgede arama çalışmasına önceki gün hava muhalefeti nedeniyle ara verilmişti. Havaların düzelmesi ile beraber arama çalışmalarına dün devam edildi.

15 Mart 2024 Cuma günü Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuş, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olayda 7'si çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu arama kurtarma çalışmaları geçen süre içinde devam etti.

Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Jandarma, Polis, Sağlık, Liman Başkanlığı teşkilatları iş birliğinde devam etti.

1 GÜN ARA VERİLDİ

Çanakkale genelinde etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle arama çalışmalarına 1 gün ara verildi.

Ekipler, arama-kurtarma çalışmalarına 7'nci günde de devam etti. Çanakkale Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve karadan Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, jandarma, polis, sağlık ve Liman Başkanlığı teşkilatları iş birliğinde devam etmektedir" denildi.

 

Tuba Demirtaş

Foto: BHA