Ekonomi

Çanakkale’de 1 + 1 evin kirası 3 bin TL’yi geçti!

Bir yandan enflasyonla mücadele ederek evdeki hesabı çarşıya uydurmaya çalışan vatandaşlar artık evi bütçeye uyduramıyor.  1 oda bir salonlu 50 metrekarelik evlerin dahi 3 Bin TL olan kira bedelleri krizi gözler önüne seriyor. 

Emlakçı komisyonu, depozito, aidat da işin içine girince durum daha da içinden çıkılmaz hal alıyor.   Çanakkale’de zaten az olan kiralık ev sayısına bir de fiyatlar eklenince en zor günler ise üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için geliyor.
İğneden ipliğe herşey kat kat arttı. Bazı kalemlerde fiyatlar önü alınamaz bir şekilde katlanarak gidiyor. Maaşlara yapılan her zammın üzerinde daha bir ay geçmeden zamlı maaş eriyor katlanan fiyatlar karşısında.
Bu ekonomik kriz ortamında geçim derdine düşen vatandaşları en çok ev kiraları zorluyor. Fahiş bir şekilde artan kira fiyatları, toplumsal krizleri tetikledi. Adliye koridorları, kiracı-ev sahibi davaları ile doldu. Bir yandan enflasyonla mücadele ederek evdeki hesabı çarşıya uydurmaya çalışan vatandaşlar artık evi bütçeye uyduramıyor.
Geçtiğimiz yıl sonbaharda yurtların yetmemesi meselesi gündeme gelmişti. Oldukça büyük sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Aynı sıkıntı bu sene artarak devam edecek gibi görünüyor. Artmasının sebebi ekonomik koşullar ve artan kira fiyatları. Üniversite öğrencileri dün itibari ile tercih listelerini doldurmaya başladı. Önümüzdeki aydan itibaren kalacak yer arama telaşı hem öğrencileri hem de ailelerini saracak. Çanakkale’de zaten az olan kiralık ev sayısına bir de fiyatlar eklenince en zor günler öğrenciler için geliyor. 1 oda bir salonlu 50 metrekarelik evlerin dahi 3 Bin TL olan kira bedelleri krizi gözler önüne seriyor. İki oda bir salon 85 metrekare evler ise lokasyonuna göre 4 bin ile 6 bin arasında değişiyor.

Dilek Akşen