Ekonomi

Ekmek 4 TL oluyor

Asgari ücret, yapılan yüzde 30’luk zamdan sonra net 5 bin 500 TL oldu. bu zamla beraber beklenen oldu ve fiyat artışları da başladı.

Çanakkale’de ekmek fiyatına da zam geliyor. 3 TL olan ekmeğin 4 TL olacağı, bu zammın bayramdan önce veya bayramdan sonra yürüklüğe gireceği belirtiliyor.

Maliyet artışları nedeniyle ekmek fiyatlarına sık sık zam geliyor. Çanakkale’de 2021 yılı son döneminde 230 gram ekmek 2.5 TL’den satılırken artan maliyetler nedeni ile fırıncıların gramaj düşürerek fiyatları arttırma talebi kabul edilmiş ve 210 gram ekmek 3TL’den satılmaya başlanmıştı. Yeni yılda ekmek yapımında kullanılan un ’un Rusya- Ukrayna savaşı ile buğday fiyatların çok artması nedeni ile ekmeğe de zam kararı alındı.

Fırıncılar yine gramaj düşürerek zam taleplerini ilettiler. Fırıncıların talebi 200 gram ekmeyin 4 TL’den satılması teklifi görüşüldü. Ve bu teklifin kabul edildiği öğrenildi. Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası tarafından alınan bu kararla beraber 200 gram ekmeğin 4 TL olması istendi. Alınan kararın onanması bekleniyor. Çanakkale’de ekmeğin bayramdan önce veya bayramdan sonra 4 TL olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Arzu Baladur