Gündem

Ekili alanlar yandı

Bayramiç ilçesine bağlı Türkmenli Köyü yakınlarında ve Çanakkale'ye bağlı Kumkale köyü ile Biga'ya bağlı Bezirganlar köyü yakınlarında ekili alanlarda yangın çıktı. 

Orman ekiplerinin hızla müdahale edip kontrol altına aldığı yangınlarda çiftçiler ilaçlama pülverizatörleri ve su tankerleriyle yardıma koştu. Hafta sonu çeşitli noktalarda çıkan zirai alan ve orman yangınları kontrol altına alındı.

Bayramiç ilçesinde tarlada başlayan yangın, ormana sıçradı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale edildi.

ÇİFTÇİLER İLAÇLAMA PÜLVERİZATÖRLERİ VE SU TANKERLERİYLE YARDIMA KOŞTU
Türkmenli köyü yakınlarındaki tarlada, 19 Haziran Pazar günü, saat 14.00 sıralarında yangın başladı. Alevler, rüzgârın etkisiyle ormana sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları 5 helikopter ve 2 uçağın yanı sıra, 25 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 200 personel ile sürdürüldü.   Söndürme çalışmalarına köylülerin de destek verdi. Gelen ilk bilgilere göre hasat yapan biçerdöverden dolayı yangın çıktı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan'ın çağrısı üzerine yakın köylerden çiftçiler ilaçlama pülverizatörleri ve su tankerleriyle yardıma koştu. Bölgeye yakın noktadaki hayvan damları boşaltıldı.

KUMKALE KÖYÜ İLE BİGA'YA BAĞLI BEZİRGÂNLAR KÖYÜ YAKINLARINDADA DA YANGIN VARDI
Öte yandan, aynı gün, Çanakkale'ye bağlı Kumkale köyü ile Biga'ya bağlı Bezirgânlar köyü yakınlarında tarlalarda çıkan ve saat 14.45 sıralarında başlayan yangınlar ise kontrol altına alındı.

Ekili alanların zarar gördüğü yangınların çıkış nedenleri araştırılıyor.

Dilek Akşen