Gündem

Kadırga Koyu’nda Satılık Otel!

İl Genel Meclisi Haziran Ayı birleşiminin son oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı “Taşınmaz satışı” ile ilgili rapor oylandı. Uzun tartışmalar ardından mecliste yapılan oylamada 18 kabul 15 ret oyu ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Haziran Ayı birleşiminin son oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı “Taşınmaz satışı” ile ilgili rapor oylandı. Uzun tartışmalar ardından mecliste yapılan oylamada 18 kabul 15 ret oyu ile kabul edildi. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen taşınmazlar arasında Barbaros Mahallesi’nde yıkılan eski İl Özel İdare lojmanlarının yeri olan arsa vasfında bir taşınmaz ile 2035'e kadar kira sözleşmesi devam eden ve hâlihazırda faaliyette bulunan Ayvacık Kadırga Koyundaki denize sıfır bir İl Özel İdare Oteli yer alıyor. Özellikle turizmin kalbinin attığı yerde, sürekli yüksek gelir elde edilebilecek nitelikte bir otelin satışa çıkarılacak olması akıllara ‘Peşkeş mi çekilecek?” sorusunu getirdi. Oylamadan önce konuşan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Güneş Pehlivan; “Şu an satışı istenen mevcut taşınmazlarımızın idareye gelir kaydeder hale getirilmesi için her türlü desteğe hazırız” derken;  Ak Parti Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu; ‘Otelden aylık gıdım gıdım bir kira almakla yapacağımız işi borç yerine doğrudan doğruya köylüye hizmet olarak kanalizasyon, su veya düğün dernek yeri yapmak gerek, devlet tacir değildir, diye konuşmuştu.
İl Genel Meclisi Haziran Ayı Son Oturumunda gündem maddeleri arasında yer alan Plan Bütçe Komisyonun hazırladığı raporda yer alan taşınmaz satışının görüşüldüğü maddede meclis üyeleri uzun konuşmaların ardından yapılan oylamada 18’e 15 oy ile komisyon satış işlemi meclisten geçti.
 YILLIK ŞEZLONG KİRALASAK BUGÜN 12 BİN TL EDER
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte şezlong kiralarının bile ortalamanın üzerinde olduğu , çadır kampların tamamen dolduğu gözde turizm merkezi Kadırga Koyu’nda ki İl Özel İdare Oteli, 2010 yılında, üçüncü kişilere kiraya verme yetkisi ile birlikte,  aylık 12 bin TL ile 25 yıllığına kira verildi.  
Çok daha yüksek bir gelir elde etme imkânı varken, Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı “Taşınmaz satışı” ile ilgili raporun oylanması sonucunda bu taşınmazın da satılmasına karar verildi.  Durum böyle olunca katmadeğeri yüksek olan bu taşınmaz birilerine peşkeş mi çekilecek sorusu da akıllara geldi.
MERKEZ İLÇEDE ARSA SATILACAK
Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen taşınmazlar arasında Barbaros Mahallesi’nde yıkılan eski İl Özel İdare lojmanlarının yeri olan arsa vasfında bir taşınmaz da yer alıyor.  2018 yılında üzerindeki bina ile satışa çıkarılan bu binada hasar tespit edilince riskli bina şerhi düşürüldü.  Özel idare binanın yıkımını gerçekleştirdi ve şimdi arsa fiyatı ile satış yapmaya hazırlanıyor.
Meclis gündeminde yer alan madde tartışmalara da neden olurken İl Genel Meclisi Grup Başkanı Güneş Pehlivan; “Şu an satışı istenen mevcut taşınmazlarımızın idareye gelir kaydeder hale getirilmesi, gelir kaydeder şekilde kullanılması taşınmazlarımızın idarenin bünyesi tarafından değerlendirilmesi konusunda yine CHP grubu olarak her türlü desteğe hazırız” derken;  Ak Parti Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu; ‘’ Buradan alacağımız aylık para ne getirecek bize. Biz gidip orda borçlanırken, köye hizmet getirmeye kalkarken burada otel ya da daire almak yerine veya otelden aylık gıdım gıdım bir kira almakla yapacağımız işi borç yerine doğrudan doğruya köylüye hizmet olarak kanalizasyon, su veya düğün dernek yeri yapmak, biz tacir değiliz. Devlet tacir değildir, devlet sadece ve sadece hizmet veren bir kurumdur’’ diye konuşmuştu.
Dilek Akşen