Ekonomi

İkramiyeler mutlu etmedi

Emekli bayram ikramiyeleri için merakla beklenen tarih netlik kazandı. Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.

Emekli bayram ikramiyeleri için merakla beklenen tarih netlik kazandı. Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere verilecek ikramiye tutarının 1100 lira olduğunu belirterek; Bakan Bilgin; “Bayram ikramiyelerine zam şu an için gündemimizde yok. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum” dedi.
İKRAMİYELER 27-29 NİSAN TARİHLERİNDE HESAPLARA YATIRILACAK
Emekli bayram ikramiyeleri için merakla beklenen tarih netlik kazandı. Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.
2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere Emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.
EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN ÖDEME GÜNLERİ İSE ŞÖYLE:
4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem Bayram Ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.
“İKİ BAYRAMDA BUNUN MALİYETİ 25 MİLYAR LİRA”
Türkiye'nin gündeminde olan çok önemli konulara Bakan Vedat Bilgin yanıt vermişti. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Bilgin, emeklilere verilecek ikramiye tutarının 1100 lira olduğunu belirtmişti.
Bakan Bilgin; “Bayram ikramiyelerine zam şu an için gündemimizde yok. Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum” dedi.
EMEKLİLER NE DİYOR?
Durdane Demir; ‘’Halkın büyük bir umutla beklediği, enflasyonun yüzde 70’in üzerine çıktığı bir dönemde, nerdeyse herkes bir artı zam bekliyordu. Ama bakanın açıklaması beni hayal kırklığına uğrattı. İnananın o ikramiye 3 torunumun sadece harçlığı, her geçen yıl o harçlıkta enflasyon altında eziliyor. Hiç olmadığa kadar yüksek değer kaybı yaşayan emekli maaşları da yeteriz kalınca gerisini siz düşünün, milyonlarca emekli açlık seviyesinin altında yaşıyor. Milyonlarca emekli var. 10 Milyon emekli var ve mevcut hükümet bunları göremiyor. Çok büyük bir oran hayat kalım mücadelesi veriyor.’’ dedi.
“EMEKLİNİN BİR BAYRAMI VARDI. ARTIK O DA YOK”
Nevzat Çelen; ‘’Emeklinin bir bayramı vardı. Artık o da yok, Emekli hüsranda, emekli perişan emekli sürünüyor. Emekli hayattan emekli olmayı bekliyor. Gezemiyor, çalışamıyor yaşayamıyor nefes alamıyor. Adeta hayat mücadelesi veriyor. Peki nerde mevcut hükümet ne yapıyor koskocaman bir yokluk çalışma filan yapılmıyor. Emeklisini ölüme mahkûm ediyor resmen sonumuz bakalım ne olacak göreceğiz’’ diye ifade etti.
Dilek Akşen