Ekonomi

Peş peşe gelen zamlar, Bitpazarına ilgiyi artırdı

Daha önce sadece antikacıların uğradığı ve birkaç kişinin tezgah açtığı bit pazarı, ekonomik krizle beraber buraya ilgi her geçen gün artıyor.

Daha önce sadece antikacıların uğradığı ve birkaç kişinin tezgah açtığı bit pazarı, ekonomik krizle beraber buraya ilgi her geçen gün artıyor.

Bitpazarında hem esnaf sayısı hem de müşteri sayısı arttı. Zam furyaları ile alım gücü düşen vatandaşlar artık ihtiyaçlarını burada karşılamaya çalışıyor. İlginin artması buradaki ürün sayısını da artırdı.  Pazara her kesimden vatandaşların gelmesi ise ayrıca dikkat çekiyor.

Her Perşembe günü, Cuma Pazarı’nın hemen arkasındaki alanda yer alan bitpazarı artık sadece açlık sınırında yaşayan ya da antika meraklılarının değil normal vatandaşın da uğrak noktası oldu. Ekonomik krizle beraber her kesimden insana rastlanmak mümkün olduğu bitpazarına ilgiden ziyade ihtiyaç her geçen gün artıyor.
İki köprünün tam ortasında Sarıçay kenarında hizmet veren ve her Perşembe günü kurulan Bitpazarı artık ilgiden değil ihtiyaçtan dolayı uğrak noktası oldu.
Her sene bilinirliği artan ve daha da kalabalık olan bitpazarında bu hafta da iğne atsan yere düşmüyor.  Uzun yıllardır yaz kış demeden kurulan ve sabahın en erken saatlerinde bile müdavimlerin dolduğu bu bitpazarı her geçen sene daha da kalabalık hale geliyor.
Çanakkale’de çoğunlukla kullanılmış, eski ürünlerin satıldığı bitpazarında, satılmayan ürünler akşam olunca çöpe atılıyor.  Çöpe atılan ikinci el ürünler ise vatandaşlar tarafından tekrar toplanılıyor.
İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEY VAR
İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo, bahçe ve tarım aletleri, bilgisayar, kitap, oyuncak, mutfak gereçleri, makyaj malzemeleri hatta konserve yiyecekler. Sarıçay’ın kenarına kurulan bitpazarında yok, yok! Ürünün çeşidine ve niteliğine göre 5 TL de verebilirsiniz 500 TL’de. Ama çarşı içerisinde arayıp da bulamadığınız herhangi bir ürünü burada bulmanız mümkün.
Muzaffer Cirtel