Ekonomi

Serseri mayınlar balık fiyatlarını patlattı

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine kadar gelen mayınlar nedeniyle bölgede balık avlamaya yasak gelince balık fiyatları da arttı. Artış Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’ye de yansımaya başladığı belirtildi.

Kısa süre önce hava muhalefetlerinden dolayı fiyatlarında artış olan balıkların fiyatlarına birde İstanbul boğazı girişine kadar gelen mayınların oluşturduğu etki de eklendi. Ukrayna’daki savaştan geldiği iddia edilen mayınlar nedeniyle bu bölgede balık avcılığı durduruldu. Bu durumda balık fiyatlarına zam olarak yansıdı. Av yasağı olan 15 Nisan’a az bir zaman kalırken, balık fiyatlarının artması dikkat çekti.
Fiyat artışının sadece deniz balıklarında değil aynı zamanda kültür balıkçılığı da etkilediği ifade ediliyor. Ramazan öncesi balık yemek isteyen vatandaşlar fiyatları artan balıklarla karşılaştı. Çanakkale Balık Hali’nde balık fiyatları ise şöyle; İstavrit 75 TL, Çupra 130 TL, Çinekop 120 TL, Mırmır 60 TL, Mezgit 100 TL, Hamsi 50 TL’den satılıyor.

Balıkçılar mayınların görüldüğü bölgede yasaklanan av yasağından sonra ülke genelinde balık fiyatlarında artış yaşandığını söyledi.

Arzu Baladur