Yunanistan’ dan Türk mutfağını öğrenmek için Çanakkale’ ye gelen Gastronomi Öğrencileri Çanakkale’deki eğitimlerini tamamladı.
Erasmus+ VET Projesi kapsamında Türk tatlıları ve unlu mamullerini öğrenmek için Çanakkale’ye gelen 14 Yunan Gastronomi öğrencisi Çanakkale’ de Projede görev yapan iki ülkeden usta aşçıları Osman Demirci ve Papadatos Panagiotis ile eğitim aldılar.
DI.S.R.U.P.T.I.ON. isimli projenin ev sahipliğini Çanakkale Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (AGSK) yaptı. Proje boyunda 14 Yunan gastronomi öğrencisi Çanakkale’de Türk tatlı ve unlu mamullerinin üretildiği imalathaneler de birebir tatlı ve unlu mamullerin yapımı konusunda uygulamalı eğitim aldılar.
Yunan öğrenciler Projeye katılım sertifikalarını Çanakkale Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanı Zafer Orkun Ongan Yunanlı şef Papadatos Panagiotis ve Çanakkale Aşcılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Şef Osman Demirci’nin ellerinden aldılar.
15 günlük eğitim için çanakkale’ye gelen Yunanlı gastronomi öğrencileri Şefleri Papadatos Panagiotis ile beraber bu sabah Çanakkale’den ayrıldılar.
Bünyamin Nami Tonka