Ekonomi

Üretici mutsuz tüketici mutlu

Marketlerde yaşanan hızlı fiyat artışına karşılık daha ucuz ve daha taze sebze ve meyvelerin satıldığı semt pazarları büyük ilgi görüyor.

Marketlerde yaşanan hızlı fiyat artışına karşılık daha ucuz ve daha taze sebze ve meyvelerin satıldığı semt pazarları büyük ilgi görüyor. Raf etiketlerine göre çok daha uygun fiyatları olan sebze ve meyveler bu hafta 5 TL ile 15 TL arasında değişti. Fiyatların marketlere göre düşük seyretmesi üreticiyi mutsuz ederken, tüketiciler en uygun alışverişi yapabilme noktasında mutlu görünüyor.
 
Çanakkale'nin en büyük pazarlarından birisi olan Cuma pazarında fiyatlar market fiyatlarının altında kaldı.  Üreticiler fiyatları,  girdi fiyatlarının yüksek olması sebebi ile düşük bulsa da vatandaşlar en uygun ve karlı alışveriş noktası olarak pazarı tercih ediyor.
Cuma pazarında bazı sebze ve meyve fiyatları şöyle oldu;
Domates 5 TL salatalık 6 TL, limon kilosu 3 TL havuç 5 TL bayramiç elması 5 TL mandalina 5 TL muz 9 TL portakal 7 TL, kabak 5 TL taze fasulye 10 TL, sivri biber 15 tl, patlıcan 6 tl, patates 5 TL sarımsak 40 TL, marol 3.5, brokoli 10 TL karnı bahar 7 TL ıspanak 8 TL, turp 6 TL taze soğan 3 TL hurma 5 TL kavun tanesi 4 TL bayramiç kestane 20 TL üzüm 9 TL  etiketi ile satıldı.
Arzu Baladur