Gündem

Uşak’ta lokma dağıttıranlar Çanakkale’de teneke çaldırdı

En başarısız ve en çok şikayet edilmesine rağmen en fazla görevde kalan müdürlerden biri olan eski İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın görevden alınması, hem sağlık personeli hem de vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

En başarısız ve en çok şikayet edilmesine rağmen en fazla görevde kalan müdürlerden biri olan eski İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın görevden alınması, hem sağlık personeli hem de vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Daha önce görev yaptığı Uşak’ta görevden ayrılması lokma dağıtılarak kutlanırken, Çanakkale’de ise bir kişi boş teneke çalıp şarkı söyleyerek tepkisini dile getirdi.
 
Çanakkale’de sağlık sektörü Müdür Taşçı’nın gelmesi ile adeta geriye gitti. Yatırımların önünü kesen, sağlıkçıları sürgün eden ve haklarını vermemesi ile gündeme gelen Taşçı ile ilgili yıllardır şikayetler yağıyordu. Cumhur ortağı olan MHP’nin randevu bile vermediği Taşçı, başarısız olmasına rağmen en fazla görevde kalan müdürlerden biri oldu. Aynı şekilde sağlık sendikaları da hem AK Parti’ye hem de MHP’ye Taşçı’yı defalarca şikayet ettiği biliniyor. Hata sorun Ankara’ya kadar gitmesine rağmen görev süresi tekrar tekrar uzatıldı.

GÖREVDEN ALINDI
Özellikle pandemi döneminde tepkiler iyice artması üzerine İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinde yer verilen basın açıklamasında, “Sağlık Bakanı 2016 yılından beri Ellerinde Kur’an, Dillerinde Kelime-i Tevhid ile  Şehadete Koşanların Belde’si olan Çanakkale’de çıktığımız bu yolda yüreğimizde 1915 aklımızda Çanakkale olarak şerefle görev yaptığım Şehitler Diyarı Çanakkale’den görev süremin dolması nedeni ile Bakanlığımızın takdiri ile ayrılıyorum” denildi.
 
SEVİNÇLE KARŞILANDI
Taşçı’nın görevden alınma haberi her kesim tarafından sevinçle karşılandı. Uzun süredir Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi çalışanlarına ve yönetimine yönelik yaptığı baskı nedeniyle sağlık sendikalarının tepkisini çekiyordu. Görevden alınma haberini değerlendiren Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar şu açıklamayı yaptı, “Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı nın Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındığını büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. İlimiz sağlık idaresinde bundan sonra teşkil edilecek yönetim kadrosundan beklentimiz günümüz gerçeklerine uygun tarafların görüşleri doğrultusunda Çanakkale'yi geleceğe hazırlayacak ehliyet ve liyakat olarak tam adaletle yönetecek, kucaklayıcı, merhamet sahibi yöneticilerin göreve getirtilmesi beklentimizdir. 2023 hedeflerine ulaşmak için bu elzemdir. “
 
MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE TENEKE ÇALDI
İstenmeyen müdür Ali Taşçı’nın görevden alınmasından sonra İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen bir kişi, boş bir tenekeyi çalarak görevden alınma sevincini dile getirdi. Tepki gösterirken çektirdiği videoya sosyal medya hesabında paylaşması büyük beğeni topladı. Taşçı’nın arkasında teneke çalan kişi, "Yar saçların lüle lüle sağlık müdürü sana güle güle "bestesini de dile getirdi.

UŞAK DA LOKMA DAĞITILMIŞTI
Taşçı’nın Çanakkale’de yaptığı benzer yanlışları daha önce görev yaptığı Uşak’ta da yapmış. Uşak’ta gönderilen Taşçı için lokma bile dağıtılmış. Uşak’ta yerel bir gazeteci “Uşak Ali’den kurtuldu” pankartı bile asmış. Sonra ilin meydanında lokma dağıtan gazeteci, “"Uşak iki Ali'den çok çekti. Faydaları olduğu kadar zararları da oldu. Özellikle Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, görev yaptığı 5 yıllık süreçte sağlık çalışanlarına adeta işkence yaptı. Birçok kişiyi sürgüne gönderdi. Görevinden ayrılmasından dolayı sağlıkçılar huzura kavuştu. Bir anlamda onların adına bu lokmayı döktürmeye karar verdim.." açıklamasını yapmış.
 
KORONAYI YÖNETEMEDİ
Kademeli normalleşme döneminde kentte vaka sayılarının hızla artması, ildeki sağlık alanında ortaya konulan uygulamaların da etkili oldu. Çanakkale’de şehir merkezinde 3 boş hastane olmasına rağmen günlük hastalara ancak hizmet verebilen iki hastane de pandemi hastanesi yapılması en büyük hata olarak görülmeye başlanmıştı. Hem ÇOMÜ Hastanesi’nin hem de Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde bazı bölümlerin yoğun bakım servisine dönüştürülmesi, sağlık sektörünü olumsuz etkiledi. Bu düzenleme nedeniyle normal hasta ile pozitifli hastaların aynı hastanelere gitmesi vakaların artışına neden olarak gösterilirken sağlık çalışanları bu yanlıştan dönülmesini sık sık dile getirdi.  Bunun yanında bu hastanelerin pandemi hastanesi olmasının ardından yoğunluk da arttı. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen boş hastanelerden birisinin pandemi hastanesine dönüştürülmesi vakaların hızla artması sonucu sıkıntı daha da büyüdü. Vakalar hızlar artarken STK’lar ve uzmanlar ayrı bir hastanenin pandemi hastanesi olmasını istemesine rağmen İl Sağlık Müdürlüğü adım atmadı. Vaka sayısını ancak tüm Türkiye’de uygulanan tam kapanma tedbirleri azalttı.

ŞİKAYETLER YAĞIYODU
Sağlık sektöründeki uygulamaları nedeniyle vatandaşların eleştirdiği Müdür Taşçı’ya sağlık çalışanlarından da uzun zamandır tepki yağıyordu. Hastanelerdeki gelir adaletsizliğine bir de çalışanlara uyguladığı iddia edilen mobbingler nedeniyle hep gündem konusu oldu. Bu konuda davaları olan Taşçı’yı birçok sağlık çalışanı Ankara’ya kadar şikayetlerini iletti. Taşçı ayrıca, istemediği birçok sağlıktaki yönetici hakkında da soruşturma başlatmıştı. Hem vatandaşların hem de sağlık sektörünün istemediği Müdür Taşçı’yı Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP’de istenmemesine rağmen en fazla görevde kalan müdürlerden oldu.

Pandemideki başarısızlığı da eklenince Taşçı istenmeyen müdür ilan edildi. Tüm bu tepkilere rağmen daha önce görev süresi uzatılan Taşçı’nın görev süresi 15 Nisan’da son bulmuştu. Herkesin gideceğine kesin gözü ile baktığı Taşçı sözleşmesinin 3 ay daha uzatılması şok etkisi yaratmıştı. Görev süresinin uzatılmasının ardından Çanakkale en fazla vaka olan il konumuna yükseldi. Tüm bu yaşanan gelişmeler ve sağlık alanındaki kötü yönetim nedeniyle Müdür Taşçı’yı sadece sağlık çalışanlarından değil, Cumhur İttifakı, sendikalar ve halk da Taşçı’yı istemiyordu.
 
Arzu Baladur