Son zamanlarda kent genelinde artan koronavirüs vakalarından sonra Çanakkale kırmızıya boyandı. Vaka sayılarının adeta alarm vermesi nedeniyle yöneticiler sahaya indi. Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet, kordon boyundaki işletmelerde maske, mesafe ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi. Vali Aktaş, ‘’Çanakkale’mizi mevcut bulunduğumuz renkten turuncudan kırmızıya değil de kendisine daha çok yakışacak olan maviye doğru götürmek için el birliği ile maviye dönmeye insanlarımızı daha da rahatlatmaya çalışacağız, çalışıyoruz’’ dedi.
Yeni kontrollü normalleşme ve artan koronavirüs vakalarının ardından kent genelinde denetimler sürüyor. Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinde Vali İlhami Aktaş başkanlığında kontrollü normalleşme döneminde uygulanan pandemi tedbirleri görüşüldü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ve Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya’nın katıldığı toplantıda Koronavirüs salgını sürecinde Çanakkale’de alınan tedbirler ele alındı.
Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğindeki toplantının ardından Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ve Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ile birlikte kordonda faaliyet gösteren iş yerlerinde denetimlerde bulunarak koronavirüs ile mücadele kapsamında hijyen, sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve dezenfektan zorunluluğu kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ettiler. Esnaflarla bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş ve beraberindeki heyet bereketli ve bol kazançlar temennisinde bulundular.
Vali Aktaş ve beraberindeki heyet önlemlere uyulması yönünde vatandaşları ve işletmelere uyarılarda bulunurken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Çanakkaleli kadınların kadınlar gününü de kutladılar.
‘’TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAYIN’’
Vali İlhami Aktaş, kordonda faaliyet gösteren iş yerlerinde denetimlerde bulunarak koronavirüs ile mücadele kapsamında hijyen, sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve dezenfektan zorunluluğu kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ettikten sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Vali Aktaş, ‘’İçişleri Bakanlığımızın tüm Türkiye genelinde yürürlüğe geçen hafta koyduğu genel denetleme çerçevesinde biz de ilimizde tüm ekiplerimizi oluşturduk. Tematik ve dinamik denetimler her gün boyunca devam edecek. Hafta sonu restoranlarla beraber başlayan denetimlerimizi bugün de belediye başkanımız, ticaret ve sanayi odası başkanımız, ticaret borsası başkanımız, esnaf sanatkârlar odaları birliği başkanımız ve ziraat odası başkanımız, il sağlık müdürümüz ile beraber ben de, tekrar bir araya gelip Çanakkale’mizde mevcut vaka sayısının daha da artmaması için özellikle esnaf kesimimizle beraber neler yapabileceğimizi konuştuk. Bu vesileyle de bir grup esnafımızı ziyaret ederek, özellikle kalabalık olduğunu düşündüğümüz esnafımızı ziyaret ederek iş yerlerinde mesafe kurallarının uygulamaları ricasında bulunduk. İnşallah tüm kurumlar elinden geldiği tüm çalışmaları yaparak Çanakkale’mizi mevcut bulunduğumuz renkten turuncudan kırmızıya değil de kendisine daha çok yakışacak olan maviye doğru götürmek için el birliği ile maviye dönmeye insanlarımızı daha da rahatlatmaya çalışacağız, çalışıyoruz. Tüm çabamız bir hastamız daha olmasın ve hasta sayımız bir daha artmasın hastaneye bir kişi daha gitmesin ve devamında da vefatımız olmasın bunun için de tüm kesimlere esnafımıza kamu kurumlarına vatandaşımıza görev düşmekte hijyen kurallarına maske mesafe kurallarımıza uyarak bu pandemi sürecinden inşallah ülke olarak millet olarak ve Çanakkale olarak en kısa sürede çıkacağımızı düşünüyoruz. İlan edilen kurallara uyulmasını temenni ederek tüm vatandaşlarımızı selamlıyor tedbirleri elden bırakmayın diyorum. Denetimlere katılan denetim görevini sürdüren başta sağlık görevlilerimiz, kolluk görevlilerimiz olmak üzere, belediye çalışanlarımız ve yine İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle oluşturulmuş odaların denetim ekipleri ve benzeri tüm arkadaşlarımıza da yapacakları denetimlerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Koronasız sağlıklı günler diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de başta şehit annelerimiz olmak üzere, tüm kadın ve annelerimizin gününü kutluyorum” dedi.
Arzu Baladur