Gündem

Mandalinada rekor fiyat: 6 TL oldu

Kış aylarının olmazsa olmazı meyvelerinden mandalina 2 liradan tezgahlarda yerini almıştı. Bu hafta ile mandalina rekor artışla 6 liradan satılmaya başlandı.

Korona virüs tedbirleri sebebiyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak denetimlerle gerçekleştirilen pazara vatandaşlar hem fiyatların uygun olması hem de ürünlerin taze olması sebebiyle yoğun ilgi gösteriyor.
Bağışıklığa büyük fayda sağlayan mandalina; C vitamini deposu olmakla birlikte vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Öte yandan kış aylarının olmazsa olmazı meyvelerinden biri olan mandalinanın mevsimi de geçmeye başladı. Vatandaşlar da mandalinanın mevsiminin geçmesinin ardından daha çok portakal almaya başladı. Bununla beraber sezona kilosu 2 liradan giren mandalina Şubat ayı ile birlikte 6 liradan satılmaya başlandı. Mandalinadaki rekor artış ise vatandaşların cebini yaktı.

SEZON SEBZELERİ TEZGÂHTA
Pazar esnafları  sebze fiyatlarında fazla değişiklik olmadığını belirttiler. Pazarda fiyatlar ise; domates 5,taze soğan 2, biber 4, kırmızı lahana 5, ıspanak 6, salatalık 6, havuç 4, kabak 7, patlıcan 5, limon kilo 3, turp 5, marul 3, fasulye 10,  kapya biber 13, muz 10, elma 5, Mandalina 6 TL olarak satıldı.
 
Mehmet Kuzey