Gündem

Kamu Binaları Envanter Sistemi Çalışmaları Başlıyor

Cumhurbaşkanlığının 2019-2023 Programında ve 11. Kalkınma Planında, “Afet Yönetimi” başlığı altında yer alan, olası afetlere karşı kamu binalarının risk envanterinin belirlenerek gerekli görülenlerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar, belirlenen 5 pilot ilden biri olan Çanakkale’de başlıyor.

Kamu Yapıları Envanter (KAYES) çalışmalarına Biga İlçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile 28 Eylül tarihinde başlanacak.
Biga Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan Kamu Binaları Envanter Sistemi (KAYES) toplantısına Biga Kaymakamı Mustafa Can, İl Müdürü Ömer Bolat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Kesniker, Milli Emlak Müdürü Hasan Satılmış ve görevlendirilen teknik personeller katıldı.
İl Müdürü Ömer Bolat, “Aktif bir deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde olası bir afet sonrasında kamu binalarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, kamu hizmetlerinin aksamaması, deprem performanslarına esas incelemelerin doğru ve hızlı bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Çan, Yenice, Lapseki İlçelerinde çalışmaların tamamlandığını belirten Ömer Bolat, Eceabat ve Gelibolu İlçelerinde çalışmaların devam ediyor ” dedi. Bolat, çalışmanın planlamaları ve önümüzdeki süreç hakkında da bilgi verdi.
 
Muzaffer Cirtel