ASAYİŞ

Sarıçay’ın çevresi çöplerle dolu

Deniz ile çayın birleşim yeri olan Sarıçay kenarında yoğun çevre kirliliği yaşanıyor.

Deniz ile çayın birleşim yeri olan Sarıçay kenarında yoğun çevre kirliliği yaşanıyor. Teknelerden atılan atıklar ile birlikte sigara izmaritleri, peçeteler, cerrahi maskeler ve plastik atıklar hem sağlığı tehdit ediyor hem de görüntü kirliliğine sebep oluyor.

Osnabrück Parkı etrafında, Sarıçay kenarında yoğun çevre kirliliği yaşanıyor. Bazı sorumsuz vatandaşlar etrafa sigara izmaritleri, peçeteler, cerrahi maskeler ve plastik gibi çeşitli atıkları atarak çevreyi kirletiyor. Bu durum ise toplu yaşamı olumsuz etkiliyor.

Çanakkale Boğazı’nın  her geçen gün kirlendiği biliniyor.  Sarıçay’ın deniz ile birleşmesi ise denizlerimizin kirlenmesi adına büyük bir tehdit oluşturuyor. İskele Meydanı’nın yanı başında GESTAŞ duvarlarının bitişiğinde yaşanan çöp krizi ise lodos havaların vazgeçilmezi haline geldi.  Hemen hemen her gün bölgede biriken çöpler, yerli yabancı kente gelen turistlerin kadrajını süslüyor. Hem İskele meydanı hem de Sarıçay etrafında yaşanan çevre ve deniz kirliliği çözüm bekliyor.

Hülya Öz