Gündem

İlçe minibüs tartışması sürüyor

Halk Otobüsü Kooperatifi ilçe ve minibüslerin kent içine girmesinin yasa ve yönetmelikte ki otogardan otogara anlayışına ters olduğunu öne sürerek, mahkemeye gitti.

Halk Otobüsü Kooperatifi ilçe ve minibüslerin kent içine girmesinin yasa ve yönetmelikte ki otogardan otogara anlayışına ters olduğunu öne sürerek, mahkemeye gitti. Mahkemede karar çıkmasına rağmen kararın uygulanmaması tartışmalara yol açtı. Ortak karar alınarak ilçe minibüsleri kent içine girme saatleri düzenlendi.

İl Trafik Komisyonu aldığı karar ile ilçe minibüsleri saat 07.30-09.00 saatleri arasında ve akşam 17.00 – 19.00’da Troya Caddesine girip yolcu indirebilecek. Karara göre ilçe minibüsleri bu saatler arasında üç ayrı noktada duracak. Doğalgaz kavşağı, havaalanı kavşağı ve Medical Park hastanesi durağında duracak. Bu duraklar haricinde indirme yapılmayacak.

Yapılan yeni düzenlemeden ise ilçe minibüsleri kullanan vatandaşlar ise olaya tepki gösterdi. Birçok vatandaş, “Şehir içi minibüsleri para kazanacak diye engelli, yaşlı, hamile  vatandaşlarımız mağdur olacak ne kadar güzel bir uygulama sebep olanlar para kazanacağım diye düşünüyorlar ama bu kadar insanın ahı alınarak o iş biraz zor . Yetkililerin acil müdahale etmesi lazım” diye konuştu.

Nerde Kaldı Barışın Kenti
Alınan kararı doğru bulmadığını dile getiren başka bir vatandaş ise “Yazıklar olsun bu kararı alan ve insanların özgürlüğünü kısıtlayanlara. Nerde kaldı barışın kenti… En iyisi biz gelmeyelim Çanakkale’ye alınan karar diyor ki ilçelerin bizim için önemi yok yazık çok yazık birde 3 durak veriliyor insanlarla alay edilircesine. Nedir buya biz nerde yaşıyoruz biri bunu izah etsin. Şehir içi dolmuşçular istedi diye birileri bu kararı nasıl alır. Yargısız insaf onlar para kazanacak mantığı. Ya ilçe minibüsleri onlar ne olacak. Sanıyorlar herkes gelecek şehir içi minibüse binecek. İşte burada yanılıyorlar herkes özel aracıyla gidecek gelecek yine binmeyecekler. Umarım bunu anlarlar her şey eskisinden daha kötü olacak bunun bilincine varsınlar” şeklinde konuştu.

Yanlıştan Bir An Önce Dönülmeli
Kışın daha sıkıntı olacağını ifade eden vatandaş da duruma tepki göstererek, “Birilerinin cepleri dolsun diye yazıktır insanlara yaptığınız zaten millet evini zor geçindiriyor. Nereye kadar para ödeyecek yazı geçtim kışın ya soğukta ilçeden ile ilden ilçeye giden öğrencilerimiz, memurlarımız, yaşlılarımız ve hamilelerimiz var. Bizim ayıptır günahtır bu yapılan bence bu yanlıştan bir an önce dönülmeli” dedi.
 
Hülya Öz