Gündem

Pazarlarda giyim tezgahları açılmadı

Çanakkale  kent merkezinde her cuma günü kurulan ve oldukça kalabalık olan semt pazarında giyim oyuncak ve benzeri ürünler satan esnaf tezgahlarını açmadı.

İçişleri Bakanlığı'nin, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında semt pazarlarında giyim, oyuncak ve benzeri maddelerin satışına izin verilmeyeceğini duyurmasının ardından Çanakkale  kent merkezinde her cuma günü kurulan ve oldukça kalabalık olan semt pazarında giyim oyuncak ve benzeri ürünler satan esnaf tezgahlarını açmadı. Daha önceleri tıklım tıklım olan Cuma pazarının virüs dolayısıyla geçen haftalara göre daha sakin olduğu gözlendi.
 
Dünyayı ve Türkiye'yi tehdit eden salgın nedeniyle İçşleri Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında valiliklere dün gönderdiği ek genelgede semt pazarlarında giyim, oyuncak ve benzeri maddelerin satışına izin verilmeyeceğini bildirdi. Çanakkale’de de bu yasaklar kapsamında pazarlarda giyim, oyuncak ve benzeri maddelerin satışı yapan esnaf dün tezgahlarını açmadı. Bu alanlara sebze ve meyve satışı yapan esnaf seyrek mesafelerle tezgahlarını kurdu.
 
BAZI VATANDAŞLAR TEDBİRSİZ
Virüs nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar gıda ihtiyaçlarını karşılamak için sabah saatlerinden itibaren Cuma pazarına akın etti. Pazar alanında sebze, meyve, bakliyat gibi temel gıdaların satıldığı bölümlerde yoğunluk oluştu. Bazı vatandaşlar, eldiven ve maske ile kendini koronavirüsten korunmaya çalışırken, bazı vatandaşların hiçbir tedbire ayak uydurmadığı görüldü.  Pazar esnafının çoğunluğu ise eldiven ve maske takarak korunmaya çalıştı.
 
SEÇMECE ALIŞVERİŞ DEVAM EDİYOR
Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Pazar tezgahlarında seçme dönemi sona erdi. Pazarlarda artık ürünlere gerekli koruyucu tedbirleri almış eldiven maske takan esnafın dokunacağı belirtildi. Cuma pazarının genelinde bu kurala uyulsa da bazı vatandaşlar seçmece alışveriş de ısrarcı oldu. Vatandaşların alışverişini yaparken, çıplak elle tezgahta bulunan biberleri seçerek poşete koyduğu dikkatlerden kaçmadı.

ZOR DURUMDAYIZ
Cuma pazarında esnaflık yapan bir vatandaş, “Zor durumdayız. Pazar bomboş. Genelde sebze ve meyvelerin vatandaşın seçmesine izin vermiyoruz. Biz ne kadar izin vermesek de kurala uymayanlar oluyor.  Kendimizi ve müşteriyi korumak adına eldiven ve maske ile çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Arzu Baladur