İlçe - Belde

Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi Projesi düzenlendi

Gökçeada Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi Projesi kapsamında Gökçeada’da balıkçılığın sürdüre bilinmesi adına çalışma yapıldı.

Gökçeada Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi Projesi kapsamında Gökçeada’da balıkçılığın sürdüre bilinmesi adına çalışma yapıldı. Proje kapsamında Gökçeada’da balıkçılığın gelecek kuşakların denizden yararlana bilme seçeneklerini tehlikeye atmadan, toplumsal ihtiyaçların çeşitliliğini karşılayabilecek planlanması ve sürdürülebilir olması amaçlandı.

Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve ÇOMÜ’yle birlikte Gökçeada Belediyesi, Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü, Gökçeada Kaymakamlığı, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ve Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün paydaş olduğu bir projeye dönüştü. ‘Gökçeada Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi Projesi’ olarak başlangıç toplantısı için paydaşları bir araya getiren etkinlikte Gökçeada Balıkçılığı konuşuldu.
Saat 10:00 gibi açılan salonda katılımcıları gelişmelerden haberdar edebilmek için titizlikle kayıtlar alınmaya başlandı. Programa uyularak 10:45’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile etkinlik başladı. Toplantıya Gökçeada Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Gürdal Öksüz, Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Temsilcisi Marcelo Vasconcellas, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu katıldı.

Projede konuşan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Bugün denizlerimiz, kirlilik, yasadışı balıkçılık, iklim değişikliği gibi çeşitli etkenlerle tehdit altında. Balıkçılığın sürdürülebilir bir zemine oturtulması kapsamında yapılması gerekenler var. Denizlerimizin ve dünyamızın korunması sayesinde balıkçılıkta da sürdürülebilirlik mümkündür. Gökçeada’mızda da balıkçılığın ve ekolojik gelişmenin, bugün yaptığımız çalıştay örneğinde olduğu gibi hep birlikte ve ortak bir akılla hareket edildiğinde hak ettiği noktalara geleceğinden hiç şüphem yok. Bu bağlamda çalıştaya katılım sağlayan duyarlı herkese buradan teşekkürlerimi sunar, Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Damla Şener Okdaş