Siyaset

İki adaydan birine taraf olması son derece doğalıdır

Güneşhan, gündemi değerlendirmek ve 2 milyon 445 bin TL değerinde aldıkları yeni il başkanlığı binası hakkında açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı ve adayı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın diğer aday Metin Ümit Ural’ı destekleyeceği yönündeki açıklamasına, “Ülgür Gökhan bizim belediye başkanımızdır. Sonuçta şuanda iki tane aday var. İki adaydan birine taraf olması son derece doğalıdır” diyerek yorum yaptı.
 
Güneşhan, gündemi değerlendirmek ve 2 milyon 445 bin TL değerinde aldıkları yeni il başkanlığı binası hakkında açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya CHP parti üyeleri katılarak CHP Mevcut Başkanı ve İl Başkan Adayı İsmet Güneşhan’a destek verdi. Toplantı salonunda yapılan konuşmada 23 Şubat Pazar günü yapılacak kongre hakkında açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “Bugün ülkemiz gündemini ve kongre sürecini değerlendirmek için düzenlemiş olduğumuz basın toplantısına hoş geldiniz. Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi ülkemiz cumhuriyet tarihini en karanlık, en zor, en güç dönemlerini yaşıyor. Türkiye maalesef freni patlamış kamyon gibi hızla aşağı yol alıyor. Nerede nasıl duracağı hiç belli değil. Türkiye bu içinde bulunduğu krizden çıkmak için bu iktidarda bir an önce çıkması lazım bugün Türkiye başta ekonomik kriz olmak üzere dış politikada uluslararası yaşadığımız krizler ve siyasal krizler olmak üzere demokrasi, hukuki yargı, adalet, eğitim, sağlık krizleri olmak üzere birçok krizle karşı karşıyadır. 
 
En Büyük Desteği Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Vermiştir
Yeni alınan il binası hakkında bilgi veren Başkan Güneşhan, “Çok uzun zamandan beri çalışmasını sürdürdüğümüz ve Çanakkale’de içinde bulunduğumuz ve yetersiz olan il binamızı çok daha güzel bir parti binasını satın aldık. Şu Anda mevcut durumu itibariyle kullanmamız mümkün değil önümüzde ki süreçte burada en kısa sürede inşaatı tamamlayıp, yaklaşık 650 metre karelik alanda partimiz çok daha iyi koşullarda sizlerle basın toplantısı daha güzel ortamlarda bu hizmeti vermiş olacağız. Bu parti hizmet binası alanında bize en büyük desteği Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu vermiştir. Genel başkanımız için Çanakkale ayrı bir yeri vardır. Tüm bedeli genel merkez tarafından binamızı aldık. Bu binanın alımında Genel Saymanımız Bülent Kuşoğlu oda çok destek oldu. Milletvekilimiz Özgür Ceylan’a teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü de gelen başkanımızla birlikte Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek hak ediyor. Çünkü bu binanın alınması için Muharrem Erkek çok büyük çaba gösterdi. Sonuçta bu binayı partimize kazandırdık. Artık partimizde gelecek nesiller daha güzel ortamlarda, mekanlarda çalışmalarını sürdürecekler. Binamız partimize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Ben Son Derece Normal Karşılıyorum
CHP İl Başkan Adayı Metin Ümit Ural’ın delegelerle bir araya gelmek için düzenlediği kahvaltıya katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın il başkan adayına verdiği destek hakkında açıklamalarda bulunan CHP Mevcut Başkanı ve İl Başkan Adayı İsmet Güneşhan, “ Ülgür Gökhan bizim belediye başkanımızdır. Sonuçta şuanda iki tane aday var. İki adaydan birine taraf olması son derece doğalıdır. Sonuçta parti içi bir yarıştır. Ben son derece normal karşılıyorum. Benim için hiçbir sıkıntı yoktu. Sonuçta demokratik bir yarış yapılacaktı. Tüm delegelerimiz özgür iradeleriyle gelip oyunu kullanacaklar. Sonuçta benim iki yıllık bir görev yapmışlığım var. İki yıl içerisinde çok açık bir şekilde söylüyorum partimizin çok partili siyasi hayata geçtiğinden beri en başarılı dönemlerden birini yaşamıştır. Parti içi demokrasinin en geniş şekilde uygulandığı iki dönemi yaşamıştır. Sadece seçim sonuçları ile ilgili değil burada defalarca toplantılar yaptık. Patimize mülk kazandırma ile ilgili işlemler ilgili çalışmamız ortada ben delegelerimizin sağduyusuna inanıyorum. Delegelerimiz seçimde doğru bir karar verecektir” dedi.

Damla Şener Okdaş