Gündem

Çanakkale Belediyesi Büyükşehre oynuyor  

Birçok çalışmayı ve yatırımı ekonomik sorunları gerekçe göstererek yapmayan Çanakkale Belediyesi, büyükşehir belediyeleri gibi davranıp ilçelerde ve köylerde iş yapıyor.


Birçok çalışmayı ve yatırımı ekonomik sorunları gerekçe göstererek yapmayan Çanakkale Belediyesi, büyükşehir belediyeleri gibi davranıp ilçelerde ve köylerde iş yapıyor. İl özel idaresinin yapması gereken işleri Çanakkale Belediyesi görev alanının dışında olmasına rağmen yapması “belediye büyükşehre oynuyor” yorumlarına neden oldu.
 
Çanakkale Belediyesi son yıllarda ekonomik krizi gerekçe göstererek birçok yatırımı yarıda bıraktı, bazı yatırımlara başlamadı ve birçok yapılması gereken işleri de es geçti. Para sıkıntısı gerekçesi ile yıllardır bir türlü bitmeyen projelerin başında Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası. Olduğu gibi duran binanın bir türlü bitmemesi ise tepki ile karşılanıyor. Bir otel yanında bulunan belediyenin ek binasında yılladır hizmet veren Çanakkale Belediyesi, asıl binası bitmediği için geçemiyor. Belediyenin bazı birimleri başka bölgelerde hizmet vermek zorunda kalıyor. Bu da hizmette aksamalara neden oluyor.

TRUVA FESTİVALİ YAPILMADI
Çanakkale’yi dünya arenasına taşıyan en önemli turizm merkezi Troia Antik Kenti. Her yıl uluslararası Troia Festivali düzenleniyordu.  Bu yıl da 6'ncı Uluslararası Troia Festivali yapılacaktı. Daha önce, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi nedeniyle aynı yıl iptal edilen Troia Festivali, bu kez de ekonomik gerekçelerle yapılmadı. 9-13 Ağustos tarihlerinde 56'ncı kez düzenlenmesi planlanan festivalin iptal gerekçesini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ekonomik sıkıntıları gerekçe göstermişti. Ve tüm tepkilere rağmen festival bu yıl yapılmadı.

İL ÖZEL İDARESİNİN İŞİNİ YAPIYOR
Ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek işleri erteleyen ve yapmayan Çanakkale Belediyesi, görev alanının dışına çıkarak ilçelerin köylerine hizmet götürmesi dikkat çekiyor. Belediyeye ait iş makinaları Ezine ilçesine bağlı Yavaşlar köyüne götürüldü. Burada iş makineleri saatlerce çalışarak hizmet verdi. Bu çalışmaları ise Ezine İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Aşkın Gülşen tarafından paylaşıldı. Gülşen, çalışmalardan sonra sosyal medya hesabında “Çanakkale belediye başkanımız sayın Ülgür Gökhana ilgenel meclis başkanımız Sadık Göğüsgeren’e Yavaşlar köyüne verdikleri destekten dolayı teşekkürler ederiz.  Elbirliği ile köylerimize hizmetlere devam” paylaşımı yaptı.
Bilindiği gibi sadece büyükşehir olan illerde belediye köylere de hizmet veriyor. Çanakkale Belediyesi’nin böyle bir çalışma yapması ise birçok yoruma ve tepkiye neden oldu. Çanakkale şehir merkezi görev sahası olan belediyesinin, büyükşehir belediyesi gibi davranıp il özel idarenin görev sahasına geçip iş yapması, belediyenin büyükşehire hazırlık yaptığı olarak yorumlandı.
 
Arzu Baladur