Gündem

Sendikalar, yöneticiler, personel ve vatandaşlar şikayetçi İstenmeyen Müdür  

Çalışmalarından ziyade skandalları ile gündeme gelen Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü’nün kötü yönetilmesi nedeniyle herkes şikayetçi. Sendikalar, personel ve yöneticilerin de tepki gösterdiği kurumun başındaki Ali Taşçı istenmeyen müdür ilan edildi.


 
 
Çanakkale’de kurumlar arasında en çok eleştirilen il müdürlüğü kuşkusuz Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü geliyor. Yavaş davranması ve zamanında çalışma yapmaması nedeniyle ile gelecek yatırımların bile geri gitmesine neden olan il müdürlüğü, daha sonraki süreçte ise hükümetin yaptırdığı sağlık yatırımını kötü yönetimi ile eleştiri konusu oluyor.
Görevlendirmeler ve atamalar adaletli yapılmadığından Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda işler yolunda gitmiyor. Kurumlardaki başhekimler, doktorlar ve hemşireler yıllardır bu adaletsiz yönetimden şikayetçi. Bu konu ile ilgili birçok şikayet başta AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olmak üzere, il başkanlığına ve hatta Ankara’ya gitti.
GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR
Bu şikayetler de fayda etmeyince sendikalar başkaldırdı. Kısa süre önce Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi, bir açıklama yaparak İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın görevini kötüye kullandığı belirtmişti. Şendika, Müdür Taşçı’nın yasal işlemlerin dışına çıkarak personeli keyfi şekilde görevlendirdiğini ifade etmişti. Personelin sendikaya ilettiği sorunları sırlanırken, bunun son bulması istenmişti.
Birkaç ay önce yapılan bu şikayet ve açıklamaya rağmen değişen bir durumun sözkonusu olmadığı belirtiliyor. Adaletsiz yönetim ve adam kayırmanın bu şekilde devam etmesi durumunda personelin kazan kaldıracağı belirtilirken, Alit Taşçı’nın istenemeyen müdür ilan edildiği konuşuluyor
 
TACİZ SKANDALI İLE SARSILDI
 
Olay ve skandalların bitmediği Sağlık İl Müdürlüğü son olarak taciz skandalı ile sarsıldı. Müdürlükte görev yapan bir başkanın, kendi yardımcısı kadın doktoru taciz ettiği öğrenildi. Taciz olayının uzun süre devam ettiği ve bunun önüne geçilmediği belirtildi. Taciz olayının devam etmesi ve ileri boyuta ulaşmasının ardından kadın doktorun Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusundan bulunarak şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili soruşturma açılırken kadın doktorun Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesi şöyle:  “Şüpheli ile aynı iş yerinde çalışırız. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde ben Başkan Yardımcısı olarak, şüpheli de Başkan olarak görev yapmaktadır. Şüphelinin çeşitli zamanlarda bana yakın davrandığı oluyordu. Dilekçemde de belirttiğim üzere birçok kez çeşitli şekillerde bana iltifatlar ediyordu. Önceleri bunu nezaket olarak algıladım. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Küçükkuyu’da görevlendirilemem nedeniyle Küçükkuyu’ya gittiğimizde şüphelinin kendi görevi olmamasına rağmen özellikle Küçükkuyu’ya benimle birlikte gitmek istediğini belirtmiştir. Dosyanıza sunmuş olduğum İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazısı ile o gün Küçükkuyu’da görevlendirme yapılan çalışanların isimleri arasında şüphelinin ismi yoktur. Ancak kendisinin Küçükkuyu’da bir işinin olup olmadığını bilmiyorum. Küçükkuyu’da işimiz bittikten sonra bizi Küçükkuyu’ya getiren arabaya bindiğimde şoförün olmadığını, şoför mahallinde şüphelinin olduğunu gördüm. Kendisine araçta ne işinin olduğunu sorduğumda ‘ben bu araçla gideceğim. Sende bu araçla gel. Birlikte Ayvacık, Ezine’yi gezeriz, birlikte yemek yeriz, yakınlaşırız, senden hoşlanıyorum’ şeklinde konuştu. Bu hastalığımı tetiklemiştir. Titreme ve yutma güçlüğü yaşamaya başladım. Heyecan ve sinirle gerçekleşen bu nöbet arabadan aşağı inip öğürmemle devam etti. Öğürdüğüm için de tükürmüş olabilirim. Ancak tamamen hastalıktan kaynaklıdır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bu tükürme ile ilgili soruşturma açıldığını daha sonradan öğrendim ve soruşturma konusu olayla ilgili savunmamı verdim. Savunmamın bir suretini dosyaya sunuyorum. Şüpheli olaydan 6 gün sonra odamın kapısını açarak “naber nasılsın” şeklinde benimle iletişime geçmiştir. Söylendiği gibi benim O’na  herhangi bir şekilde ne sözlü ne de davranış olarak bir hakaretim olmamıştır. Olsaydı bu şekilde benimle konuşmazdı. Şüpheli çeşitli zamanlarda beni sadece sözlü cinsel anlamda taciz etmiştir. Gerekli soruşturmanın yapılarak şüphelinin cezalandırılmasını istiyorum. Gerekli görülmesi halinde telefonumun iletişiminin tespitine rıza gösteriyorum.  Kendisinden davacı ve şikayetçiyim. “   
 
GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR
Taciz olayının ardından Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü, kentin bir numaralı gündem konusu oldu. Artık her yerde müdürlükteki skandallar konuşulur oldu. Bu konuşmaların içinde sağlık çalışanlarının çektiği sıkıntılar da yer alıyor. Bu kadar olaylarla gündeme gelen müdürlükteki skandalların ne kadar devam edeceği merak ediliyor.
Mehmet Güler