Gündem

Babalarının hayalini gerçekleştirdiler

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nilgün Gökser ve ablası Nil Mercan’ın ortaklığı ile otel işletmeye başladılar. İki kız kardeş bilgi birikimlerini kurdukları otel için kullandı. İki kadın girişimci babalarının hayali olan oteli hayata geçirerek, misafirlerini ağılamaya başladılar.

2018 Troya yılının Çanakkale turizmine katkı sağladığını ve gelen turistlerin kalma süresinin uzadığını  bu durumunda şehir ekonomisine değer kattığını dile getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nilgün Gökser, çalışmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
Babasının  hayalini gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nilgün Gökser, “Babamız Hüseyin Cura’nın bir hayaliydi otel yapmak. Bizde bu hayali onun yoğunluğu nedeniyle biz gerçekleştirdik. Açılalı üçüncü yılımız ve keyifle yürütüyoruz. Turizm sektörü çok keyifli ülkemize, şehrimize nasıl katkıda bulana biliriz deyip öyle ilerliyoruz. Biz exclusive konaklamada ilki oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Kent estetiğine de önem veriyoruz. Bizden sonra ki süreçte de bunu gözlemledik. Bizden sonra açılan otellerde de estetik ön plana geldi. Burayı açarken de exclusive konaklama hizmetini nasıl yaparız, beş yıldızlı otellerde ki gibi yatağından kaşığına her şeye dikkat ederek aldık. Özellikle ilk aşamada kurumsal yaklaştık. Üç tane iç mimar ile görüştük ve içimize en çok sinen projeyi yapalım dedik. Otel müdürümüzde Çanakkale’de en deneyimli eski müdürlerinden biriyle anlaştık. Onunla birlikte yürümeye başladık. Güzel bir ekip oluşturdu. Çanakkale’ye gelen misafirlerimizi ne kadar iyi ağırlarsak yeniden gelme olasılıkları önemlidir. Böylelikle hem şehir ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. İki kadın olarak zor olduğunu düşünmüyorum. Kadın olmak iş insanı olmakla alakalı diye düşünüyorum. Bütün kadınların iyi ilişkilerini, sıcak ilişkiler çok önemli, kararlılık, çalışma, bütün kadınların buna sahip olduğuna inanıyorum. Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu’nda yer aldım. ÇATOD bildiğiniz gibi eski bir dernek ve bu dernekte birlikte olmanın ne kadar önemli olduğunu ve bilincinde olan saygıdeğer üyelere sahiptir. 2018 yılında da Troya yılı sürecinde de ÇATOD’un önderliğinde başlayıp sonra AK Parti milletvekillerimiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte  ilerleyen bir proje oldu. Derneğin üyesi olmak onur vericidir. Umarım çok daha güzel işler birlikte yaparız. 2018 Troya yılı ile birlikte otellerde ki konaklama süreside arttı. Çanakkale’ye gelen turist bir gece konaklarken şimdi konaklama sayımız arttı. Gelen misafirler önce Gelibolu Yarım Adasını geziyor ardından Troya’ya geçiyor. Bu çok önemli bir şey konaklama sayısı şehir ekonomisine de katkı sağlıyor. Burada 13 kişi ailesine bir şeyler götürüyor. Hepimizin evi onunla dönüyor. Biş insanları olarak farklı sektörde farklı projeler yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Damla Şener Okdaş