Ekonomi

Pazar Fiyatları Sabit

Yaz aylarının gelmesi , pazarda ki çeşitliliğin artmasına sebep oldu


Yaz aylarının gelmesi , pazarda ki çeşitliliğin artmasına sebep oldu. Pazarda ulaşılabilir seviyede olan kabak, şeftali, nektarin, patlıcan, soğan , patates,havuç  gibi meyve ve  sebzelerin fiyatı tüketiciyi memnun ederken. Kilosu 12 liraya kadar ulaşan muz, limon  gibi  meyveler  tüketiciyi  başka tercihlere yöneltti.
Pazarda çeşitliğin artmasının ardından fiyatlarda düşüş gözlendi.Önceki aylara oranla pazarda ki yoğunluğun arttığı belirten pazar esnafı müşterilerin talebinden memnun olduklarını dile getirdiler. Bir çok ürünün geçtiğimiz aylara göre fiyatlarının oldukça düştüğünü belirten tezgahtarlar satışlardan memnun olduklarını aktardılar.
Pazar esnafı  alandaki yetkililerin ilgisizliğinden ve buradaki  yetersizliklerden şikayetçi olduklarını belirtti. Yan tarafları boş olarak tasarlanan Pazar alanının yağan yağmurlar neticesinde su baskınına neden olduğunu aktaran tezgahtarlar,  yan tarafların kontraplak tarzı ürünlerle kapatılmasının ardından  içerideki havalandırmanın yetersiz kaldığını iddia etti.
“Çözüm Üretilmesini Bekliyoruz”
Pazar alanında Tezgahı Bulunan Ergin Zeybek   esnaflardan her tezgah açışında  52 lira civarında ücret alındığını belirtti.  3500 civarı esnaf olduğunu ifade eden  Zeybek ; “Bu haftalık  200 bin lira civarı para demek ayda belediyenin buradaki geliri 1 milyonu buluyordur belki, bu kadar insanın hem para ödediği hem geçimini sağlamak için para kazanmaya çalıştığı yerde, belediyenin daha ilgili olmasını ve şikayetlerimize çözüm üretmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  Pazar yerinin etrafının kontraplak tarzı malzeme ile kapatılmasının havalandırmayı olumsuz etkilediğini belirtirken  Zeybek bunun çözüme kavuşturulmasını beklediğini ifade etti.
“Devamlı bir talep oluyor”
Geçimini sağlamak için pazarda tezgah açan emekli  ziraat teknikeri  İsmail Karagöz Çanakkale pazarından memnun olduğunu satışların yeterli düzeyde olduğunu aktardı. Meyve ve Sebze fidanı satışı yapan Karagöz bahar aylarında satışların arttığını ama yılın her mevsimi talebin olduğunu dile getirdi. Konu hakkında konuşan Karagöz ; “Açık köklü fidanlar kışın satılır Aralık ve Mart ayı içerisinde 15 Şubat 15 Mart yoğundur dikim mevsimidir. Ondan sonra kalan ürünleri koruma altına alıp yılın 365 günü satışlarımız devam ediyor. Devamlı bir talep oluyor.” dedi. Geçen senede aşağı yukarı aynı fiyatlarda satış olduğunu ifade eden Karagöz Çanakkale pazarından memnun olduğunu belirtti.
 
Pazar alanında gözlemlenen ortalama fiyatlar ise şu şekilde;  Domates  1-1.5 TL , Soğan 3-4 TL, Patates 3-4 TL , Barbunya 8-10 TL, Fasulye 4-7 TL, Salatalık 3-4 TL, Bamya 12-15 TL, Kabak 2.5-3 TL, Biber 5-7 TL , Maydanoz 1-1.5 TL , Marul 1-1.5 TL, Limon 8-10 TL, Şeftali 4-5 TL , Nektarin 4-6 TL, Üzüm 5-7 TL,İthal Muz 12-14 TL , Yerli Muz 8-10 TL , Kayısı 3-6 TL, Kiraz 8-10 TL, Çilek 8-10 TL, Karpuz 1-1.5 TL, Kavun 1,5-2 TL, Elma 4-5 TL.
Muzaffer Cirtel