Gündem

Pedallar demokrasi şehitleri için çevrildi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3’üncü yıl dönümü nedeniyle  ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bisikletle Saygı Turu’  gerçekleştirildi.

Hain darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümü nedeniyle Çanakkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda  AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bisikletle Saygı Turu’ gerçekleştirdi. Pedallar demokrasi şehitleri için çevren vatandaşlar,  AVM’lerin olduğu alandan başlayarak  kordon boyundaki Troya atının önüne kadar pedal çevirdi. Bisiklet turuna İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Merkez İlçe Başkanı  Yıldıray Ölçek, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş karıldı.
Bisiklet turu sonrası açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, bisiklet turunun geleneksel hale getirileceğini söyleyerek,  “Bugün aynı Temmuzda olduğu gibi kadını, erkeği, genci, yaşlısı hangi görüşte olduğuna bakmaksızın tüm Çanakkaleliler bizimeydi ve şehitlerimi için bir bisiklet turu yaptık.  AVM’nin oradan başlayarak egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazısının altından geçerek  turumuzu tamamladık. 15 Temmuz Darbe Girişiminin 3. Yıldönümü vesilesi ile şehit olmuş  ve bütün şehitlerimize  Allahtan rahmet diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi de minnetle anıyorum.  15 Temmuz’dan çıkarılması gereken dersler var. En önemli ders de birlik ve beraberliktir.  Bu turu biz AK Partililer olarak düzenledik ve bu turda hiçbir yerde parti logosu kullanmadık çünkü her kesin katılmasını istedik. Başka partiler de 15 Temmuz ile ilgili bir şeyler yapacaksa teşkilatım ile beraber katılmaktan mutluluk duyarım. Çünkü hep beraber güçlü Türkiye’yiz”  ifadelerin kullandı.

Nazif Cemhan Şen