Gündem

ÇTSO Başkan Semizoğlu festivale destek veririz ama   Özümüze dönelim

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, iptal edilen Troia Festivali’nin yapılması için gerekli desteği vereceklerini belirterek, yüksek bütçe ile değil düşük bütçe ile festivalin yapılması gerektiğini söyledi.


 
 Semizoğlu, “Biz belediyemize de yardımcı oluruz hiç sorun değil. Ama sahne kurulumuna 250- 300 bin lira harcanırsa bu festival zaten sürdürülebilir değildir. Biz lütfen özümüze dönelim” dedi.
 
Ekonomik gerekçe gösterilerek Çanakkale Belediyesi tarafından iptal edilen Troia Festivali’nin yapılması için adeta seferberlik başlatıldı.  AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın imce usulü ile festivalin yapılması teklifine her kesimden olumlu cevap geldi. Son olarak dün yapılan ÇTSO toplantısının konusu da iptal edilen festival oldu.  Toplantıda konuşan Selçuk Semizoğlu, ekonomik nedenlerle iptal olan 56’inci Troya Festivali hakkında açıklamalarda bulundu.
Mütevazi bütçelerle 56’inci Troya Festivali’nin yapılabileceğini vurgulayan Selçuk Semizoğlu, “Son günlerin güncel konusu festival. Bu festival çocukluğumuzdan beri gelen bir festival. ‘Son on yıldır festivale gittin mi’ derseniz gitmedim. Çünkü eskiden festivalimiz, çocukluğumuzda yani 10-15 yaşlarında festivale girerken para öderdik. Bir köşede yöresel ürünler satılırdı, bir köşede kasnak atılırdı, panayır gibi incik, boncuk satılırdı. O zamanlar daha mutluyduk. Festival alanına girerken para ödüyorduk. Şimdi festival niye iptal edildi? Ticaret Sanayi Odası’nın bir bütçesi var. 2018 yılının bütçesinde bizim bütün yurtiçi, yurt dışı gezilerimiz bir önceki yıl ya da daha önceki yıllar örnek alınarak bildirilmiş bir bütçe oluşturulur. 2019 yılı için belediye bütçe ayırmış mıdır festival için? Veya festival yapmayalım diye belediye meclisi karar almış mıdır. Paranız olsa da israf haram, paranız olmasa da israf haram. 1.5 milyonluk bir festival bütçesi zaten olamaz. Bu sürdürülebilir bir şey değil.
Şimdi herkes bir açıklama yapıyor. Ticaret Sanayi Odası, STK’lar şimdi bir araya gelsin. Kimin başkanlığında olacaksa yapalım bunu. Ama daha mütevazi bütçelerle. Biz ulusal bir star getirmek zorunda değiliz. Biz belediyemize de yardımcı oluruz hiç sorun değil. Ama sahne kurulumuna 250- 300 bin lira harcanırsa bu festival zaten sürdürülebilir değildir. Biz lütfen özümüze dönelim, biz lütfen eski mutlu halimize dönelim. Festivalimizi halk bahçemizde yapalım. Daha mütevazı yapalım, daha yerli olsun, daha milli olsun. Uygun bütçe ile bunu yapabileceğimize inanıyorum. Bunda herkesin hem fikir olduğuna inanıyorum. Armağan Bey ÇATOD olarak açıklama yaptı. Misafirimiz varsa ÇATOD der ki; ‘biz misafirlerimizi ücretsiz konaklatalım’ Restorantçı arkadaşlarımı der ki; ‘biz öğle yemeği verelim’ Biz deriz ki; ‘lojistiklerini karşılayalım’ ama özümüze döneceğiz. İsraftan uzaklaşacağız“ şeklinde konuştu.

Nazif Cemhan Şen