Gündem

Buraya köprü zaruri oldu

Çanakkale hızla gelişirken, yeni ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Özellikle cezaevi karşısındaki hızla sayısı artan konutlar, sanayi kesimi ile birleşince havaalanı altındaki yola direk ulaşarak AVM, üniversite, Kepez ve bu bölgeye gitmek için buraya köprü yapılması isteniyor.

 
Hem araç hem de yaya için yapılacak bir köprü aynı zamanda Troya köprüsü ve bu caddenin de yükünü azaltacak. Vatandaşlar Truva caddesini dolaşmadan direk Sarıçay üzerinden yapılacak köprü ile havaalanı altındaki yola ulaşmak istiyor.
 
Şehirleri ikiye bölen dereler ve akarsular, beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Bu sorunla karşılaşan illerden biri de Çanakkale. Sarıçay'ın kenti ikiye bölgesi, bazı zorlukları da ortaya koyuyor.  Yerleşim yerine ve artan talebe göre Çanakkale Belediyesi Sarıçay üzerinde bazı köprüler yaptı. Çay üzerinde yeni bir köprü ihtiyacı daha doğdu.
Özellikle son zamanlarda Çanakkale'de konut sayı hızla artıyor. Bunun için bir çok bölgede yeni konutlar yapılıyor. Yerleşim yeri olarak gelişen bölgelerden biri de Esenler Mahallesi 60 Metrelik yol ve Cezaevi karşısındaki bölgede hem kat olarak yüksek hem de çok sayıda yeni konut yapıldı. Burada hızla artan konut sayısına paralel olarak yeni ihtiyaçlar da doğdu. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, hem araçlarla hem de yaya olarak AVM'lere, hastanelere, üniversiteye, Kepez'e ve bu bölgelere gitmek için Truva caddesini kullanmak zorunda. Bu güzergah da vatandaşlara zaman kaybettiriyor.

KÖPRÜ YAPILSIN

Bilindiği üzere Çanakkale Havalimanı altından AVM'lere giden bir yol yapıldı. Sarıçay üzerinde Gençlik Merkezi ile havalimanı arasında bu yola bağlanacak şekilde bir köprü yapılması isteniyor. Buraya köprü yapıldığı takdirde vatandaşlar aşağıya inmeden direk bu yolu kullanarak geçecekler. Bu hem vatandaşlara zaman kazandıracak hem de yükü gün geçtikçe artan Truva Caddesi'ni rahatlamış olacak.

Mehmet Güler