Gündem

Dünya kadın çiftçiler günü kutlandı 

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı  ve eşi Ayşe TavlıI, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Kadın Çiftçiler Günü'ne katıldı. 


 Deniz Polis Evinde düzenlenen program çerçevesinde  Vali Orhan Tavlı  ve eşi Ayşe Tavlı, ilk olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kadın Çiftçi” konulu fotoğraf sergisini gezdiler.     

Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ziraat Odası ve TARKOP’un da desteklediği ve Çanakkale merkez köylerinden 230 kadın çiftçinin katıldığı 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü programında Vali Tavlı eşi ile birlikte kadın çiftçilere karanfil vererek günlerini kutladı.   
Vali Orhan Tavlı, İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya’nın günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptıkları programda  tüm kadın çiftçiler adına Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Hatice Gezer,   “Sessizlerin En Sessizi “ konulu yaşanmış bir hikaye okuyarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 
Programda ayrıca 72 yaşındaki Kadın Çiftçi Firidevs Baştimur’a  Vali Orhan Tavlı tarafından çiçek takdim edildi. 
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Programı  Kadın Çiftçilerin dünden bugüne yapmış oldukları çalışmalardan oluşan  Sinevizyon gösterisi ve Oratoryo sunumu ile sona erdi.