Bir yıl önce yaptığım bir paylaşım.

Çanakkale için neler yapılması gerekiyorsa söylemişiz...
Kanalizasyon ve doğal gaz çalışması başladı...
Diğerleri duruyor.
İnşallah yapılır.
Kent Konseyinin eski yönetimine gönderme yapmışız...
Yeni yönetim bu meseleyi gündemine almalı,derim.
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
 
Sabahları, Dardanos'tan Çanakkale'ye 30 dakikada gelmeye başladık .Her kırmızı ışıkta ,üç tur sonra geçer olduk. ÇanakkaleGüzelyalı arasında şimdiden bir raylı sistem kurulmalı. Dardanos ve Güzelyalı'ya doğal gaz ve kanalizasyon sistemi derhal getirilmeli yine elektrik hattı ve telefon hattı ile fiber hatlar toprak altına alınmalı. Şehir nüfusu bu bölgelere kaydırılmalı. Dardanos'a Belediyemiz büyük bir Çarşı yapmalı . Spor tesisleri için girişimde bulunmalı,gerektiğinde kamulaştırma yaparak spor tesisi yapımını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapmalı. Yine Diyanet Teşkilatına yer tahsis ederek Sahil Güvenlik tarafına bir Cami yapılması sağlanmalı. Okul yerleri için Milli Eğitimle görüşmeli. Tabii bunlar mutlaka yapılmıştır . Biz vehim içinde olduğumuz için böyle bir söylemde de bulunmuş olabiliriz. Bizce, Belediye Hizmet Binaları ,her iki mücavir alana da
yapılmalı. Çocuk oyun alanları yapılmalı. Çocuk parkları yapılmalı. Sahil düzenlemesi yapılmalı.
Çanakkale merkeze gelince;
 
Belediye yolları tek araç geçecek şekilde yaparsa böyle olur. Şehircilikte sınıfta kalmış bir belediyemiz var. Esenlerde,Barbaros Mahallesinde Meydanlar inşa edip şehri rahat ettirecek bir çalışma yapılmalıydı. Şimdi daha iyi günlerdeyiz . Daha kötü günler ileride. Tıp Fakültesinin yapıldığı yer yanlış .50 yıl sonra kankalar ( birlikte posterleri olduğu için söylüyorum.) Sedat Laçiner ve Ülgür Gökhan hiç iyi anılmayacaklar. Belediye'nin şehircilikle ilgisi yok. Çanakkale çok kötü yönetiliyor.
Halk meseleye siyaseten bakıyor. Bu bakış tarzı yanlış. Çanakkale uydu mahallelerle yoğunluğu düşürmeli . Şehir merkezinden bazı esnaf çıkarılarak( oto galerileri gibi) ,hizmetlerini ve ticaretlerini başka yerde yapması sağlanmalı. Bu teşvik edilmeli. Ama bu feraseti gösterecek bir belediyemiz yok.
Şehircilik için bir çalıştay yapılmalı. Kent Konseyi mi?Geçiniz.