Tarihimizin önemli şahsiyetlerinden birisi de Nusrat Mayın Gemisi'nin Komutanı İsmail Hakkı Bey'dir.

Genel olarak Tophaneli olarak bilinse de aslen Trabzon ,Akçaabat, Yukarı Ağanda Köyü'ndendir. İsmail Hakkı Bey, 14 Eylül 1915 tarihinde hastanede vefat etmiş ve Kasımpaşa'daki Askeri Mezarlığı gömülmüştür. Bu gün ,İsmail Hakkı Bey'in torunu Sayın Mehmet Gündoğdu ve onun torunu Dostum Cihat Gündoğdu ile birlikte yine Çanakkale' de , Çanakkale Savaşlarını konuştuk. Çok verimli bir sohbet oldu. Tarihi, tarih olarak yapanlar ve onların torunlarıyla konuşmak büyük bir zevkti. Çanakkale' de ,sokaklarda pek aşina olmadığımız yüzler görürseniz bilinki onlar Çanakkale Kahramanları'nın torunlarıdır. Çanakkale Kahramanları'nın hatıralarını yaşatmak hepimizin görevidir. Çanakkale Kahramanlarını ,Savaşın 102. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale Deniz Zaferi'miz kutlu olsun.
Kurtuluş Savaşı Propaganda Kartları.
Bu kart çok çok anlamlı tasarlanmış. Hayranlıkla inceledim... Bir mağaranın içinde elinde "Kılıç" olan Osman Gazi. Başında "Kut Halesi" ile çizilmiş. Mağara Türk söylencelerinde "Türeyiş Mitolojileri" ile alakalı bir metafordur. Yeniden Doğuşun, Yaratılışın alegorisidir. Ergenokon Destanı ve Göktürklerle ilgili Kurt Ana ya da Aşina Boy'unun mitolojisi, mağarada geçer ve Türk milletinin yeniden doğuşunu anlatır.
Osman Gazi o mağaradan elini Doğan Güneşe doğru uzatır. Mağaranın hemen çıkışında Mustafa Kemal Atatürk'ün Silüeti vardır. Mağaradan dışarı akan nehir İstanbul Boğazını oluşturur ve Güneşin Doğduğu yere yani ANADOLUYA doğru akar. Mağaradan çıkan su Hayat Suyu düşüncesi ile bağlantılıdır ve yeni kurulan Türk Cumhuriyetine can verir.
Mağaranın çıkışına dikkat ettiniz mi???? Bu günkü Türkiye Haritası... Güneşin doğduğu yer ise Başkent Ankara.
Teşekkürler Nuray Bilgili