Bu Kanaletler, Atikhisar Barajı sulama kanaletleri...

Bu Kanaletler, Atikhisar Barajı sulama kanaletleri...
Tabii ki, sulayacak toprak arıyor...
Ne yazık ki, bulamıyor...
Vahşi kapitalizm, Siyasi Parti gözetmeksizin tüm belediyelerce, tarım arazilerine saldırıyor...
Bunlarda, Kepez'den...
Aynı durum, Karacaören kanaletlerinin yanında da var...
Yani Çanakkale Belediyesi de rantçı...
Bizim çevrecilerimizin bu konuda söyleyecek sözü yok... Çünkü yok eden bizim partiden! , bizim görüşten! ...
Gelecek nesiller bize hiç de hayırhah bakmayacak derim...
Belediye Başkanlarına sözümüz...
Lütfen tarım arazilerine kıymayın!
Bilgi edinmeniz dileğiyle...

5 Ekim 2016 tarihinde ,Çanakkale'de ,bir avuç insan, Manisa'da yaşayan Yazar İlber Şiyak' ı davet ederek" Balkanların Çanakkale'ye bakışını ve Çanakkale'nin Balkanlara tesirini" anlattırmış oldu.
Çok duygulandığımız anlar oldu. Yine çok gururlandığımız anlar oldu. İlber Bey çok iyi hazırlanmış ve Türk'e göre Balkanlara nasıl bakmamız gerektiğini de anlattı.
Bu toplantıda ulaştığımız sonuç:
1- Osmanlı Padişahının ilan ettiği Cihad- ı Ekber'le camilerde hutbelerde bu konu işlendi. İmam Efendiler ,eğer müslümansak bu çağrıya uymanız gerekiyor ,dediğinde Camiler boşaldı. Bu insanların bir kısmı evine gidip vedalaşır,bir kısmı ise zaman kaybetmeden yola çıkar. Evlerine uğramadan gidenler için hane halkı uyandığında erkeklerin gittiğinin farkına varmış oldular.Geldikleri yer. İşgal altındadır. Bazen Sırp Bazende Bulgar ve Yunan topraklarından habersizce geçerek Çanakkale'ye gelirler. Balkanlarda Çanakkale'ye elli bin kadar insan gelmiştir ve bunlardan yirmi bin kadarı bir daha evine dönememiştir. Bunların kayıtları hangi askerlik şubesinde vardır da bunlar yok farzedilir. Bizim Askerlik Şubelerinden gelmek kolay. Önemli olan buralardan gelebilmektir.
Biz bu kahramanları unuttuk.
Bunlarla ilgili bir Şehitlik bile yapmadık. Ben Anafartalar Sektörüne bir şehitlik yapılmasını ve tespit edilecek şehitlerin sembolik de olsa mezarlarının yapılmasını teklif ediyorum.
2- Savaş bitip dönenler evlerine sessizce gelince dönmeyenlerin Şehit olduğu ortaya çıktı . Ocaklara ateş düştü.geri gelebilen
gaziler ,daha sonraki hayatlarında düğünlerde misafirlere yemek ikramı için hayvan kesiminde davul ve zurna ile önce Çanakkale Türküsünü çıldırdılar ve sonra dualarla hayvan kesimini gerçekleştirdiler. Bu Balkanlarda Türklük bağını geliştirdi.
3- Tito dönemi Balkanlarda müslümanlara ,"sen ne zamandan beri müslümana oldun "sorusu sorulup kayıt yapılmış. Yalnız Bosna'da ,"sen ne zaman Türk oldun,"sorusu sorulmuş.
Bosna'da biz bu kardeşlerimizi hep ihmal ettik.
Sancak bölgesinin Çanakkale' de on bin kadar şehidi olduğunu unutmamak gerekir.
4- Herkesin başı derde girdiğinde gideceği bir ülke var. Bu da Türkiye. Türkiye'nin kıymetini bilin ve Türkiye'ye sahip çıkın, yoksa Mazlumların gideceği yer olmayacak ,siz tüm insanlık için Türkiye'yi güçlü tutmak zorundasınız. Türkiye insanlığın sığınacağı bir kaledir. Bu kaleye sahip çıkın,mesajı katılanlara verilmiştir.
Ben de "bu mesajları yıllardır veriyorduk ve Manisa'dan bir dost sesiyle aynılarını duymamız bizi mutlu etti"diye oturumu kapatım.
İlber Bey'e ve tüm katılan dostlara çok teşekkür ederim.