.


 
Bir Alem Yıkıldı...
Halil Açıkgöz Hoca'nın durağı cennet olsun...
Durali Yılmaz Hocama çok teşekkür ederim...
Dua ile...
HALİL AÇIKGÖZ
1989 Haziranında, Halil ile Sarp sınır kapısından geçerek, karayolundan Azerbaycan'a gitmiştik. Demir perdenin aralandığı günlerdi ve o aralıktan geçmiştik. Bizi, Azerbaycan'da heyecanla karşılamışlar, gittiğimiz bazı yerlerde kurban kesmişlerdi. Yıllarca sürmüş bir hasretin bitişini kutlar gibiydiler. Yanımıza alabildiğimiz Kur'an–ı Kerim'i bir köye götürmüştük. İnsanlar, çevre köylerden akın akın geliyorlar ve şöyle diyorlardı: Büyüklerimizden duymuştuk Kuran diye bir kitap olduğunu, onu görmeye geldik... Kur'an'a bakarken gözlerinin yaşardığını görüyorduk. Biz de çok duygulanmıştık.
Birlikte Azerbaycan TV'sinde program yaptık ve bir akşamda meşhur olduk. Sabah sokağa çıktığımızda herkes bizi tanıyor ve hediyeler vermek için yarışıyordu.
Halil, daima saygılı ve alçakgönüllüydü. Yıllar sonra ben İÜ Türk Dili bölüm başkanı oldum ve bu bölümde Türkçe okutmanı olarak görev yapan Halil'i aradım. Bir isteği olup olmadığını sordum. Her zamanki saygılı ve alçakgönüllü haliyle: Sağlığın Abi, çok sevindim, dedi. Kendisini bölüm başkan yardımcısı yapmak istedim ama sağlığı müsait değildi.
Halil, çok meraklı ve edebiyatın her sahasına uzanmak isteyen, herkese yardım etme gayretinde, samimi ve güzel insandı.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.