.


 
İstanbul'a bir Çanakkaleli, güzel bir müzük okulu açmış...
Hem de Kadıköy'de ...
Okulun sahibi Hidayet Can Özcan ...
Aynı zamanda 80 Kalibre Müzik Topluluğu'nun da solist ve kurucularından...
Rock müzikte farklı bir ses...
Okulu ziyaret ettik...
Can'a başarılar diledik...
Gurur duyduk...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
Not Çanakkale Belediyeleri bu topluluğa sahip çıkmalı derim...
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Halbuki yukarıda da belirtildiği üzere Batı Trakya'da çoğunluğu Türkler teşkil etmekteydi. Türklerin çoğunluğu teşkil ettiği bir Vatan parçası üstelik Misak-ı Milliye dahil olduğu halde nasıl elin gavuruna verilebilir? Soruyorum... Vatan toprağını, Türk vatandaşlarımızla birlikte başkalarına peşkeş çekmek hangi vicdana sığar? Elbette böyle bir hareket izah edilemez...
Mustafa Kemal benzer sözleri İzmit Kasrı'nda İstanbul gazetecileriyle yaptığı mülakatta da sarfetmiştir...
Fakat söyleyeceklerinin halk tarafından kabul görmeyeceğini bildiğinden olsa gerek ,gazetecilerin süslerine cevap vermeye başlarken konuşulanların " gizli" kalmasını, yani sansürlenmesini istemiştir.
" Burada gayet samimi ve açık bir surette fikir alışverişinde bulunacağız.Dolayısıyla konuşacağımız şeyler şimdilik gizli kalacaktır. Yalnız öğreneceğimiz hususları zamanına ve vaziyete göre kullanabiliriz.
Ve söz Batı Trakya meselesine gelince şu izahatı vermiştir.
" Batı Trakya'nın bize geçmesi kuvvet midir? Zaaf mıdır? Bunu düşünmek icap eder. Benim görüşüme göre zaaftır. Batı Trakya'nın kuzeyinde Bulgaristan, güneyinde deniz Batısında Yunanistan vardır. Bu arazi bu suretle iki düşman arazisine doğru uzanmıştır. Orasını elde tutmak için sarf olunacak kuvvet oradan elde edilecek istifadeye tekabül etmez. Anavatanın selameti bakımından Batı Trakya'dan vazgeçmek lâzımdır.
Burada, "Atatürk'ün Bütün Eserleri" adlı seri kitaplardan 14. Cilt,Kaynak Yayınları, 4. Baskı, İst. 2016,sayfa 267' den fotokopi verilmiştir...