Gökhan Karataş çok güzel bir yazı kaleme almış Rumeli ile ilgili. Bizim geldiğimiz toprakları yazmış. Yazıyı çok beğendim sizin de okumanız için paylaştım. 


 
Gökhan Karataş çok güzel bir yazı kaleme almış Rumeli ile ilgili. Bizim geldiğimiz toprakları yazmış. Yazıyı çok beğendim sizin de okumanız için paylaştım. 
Rumeli'deki 5 asir varligimiz 2 ay gibi bir süre icersinde 107 yil önce bugun Birinci Balkan harbinde 1000'e yakin şehit verdigimiz bir dizi muharebenin sonu olan Bugünkü #Makedonya topraklarinda yapilan #Manastir muharebesi ile son buldu..(19 Kasim 1912)

Bunca asırlık geçmişimizin ve Tarihimizin son 3 asrı hep Vatan savunmakla geçmiş bu asırlar arasında en trajik ve travmatik olanı ise hep unuttuğumuz Rumeli'yi yani bir Vatan kaybetmemize sebeb olan 93 (Osmanli-Rus) 1877-1878 harbi ve Balkan Harbi' 1912-1913'dür.. bu Fotoğraflar (Manastır muharebesi sonunda Osmanlı topları ve yerde yatan şehidlerimiz 1912 Kasım) bu travmanın adeta özetidir..
Bu Travmanin tanimini şöyle yapabiliriz ; Düşününki Osmanli dönemi gövdesi Anadoluda bir ayağı Rumeli'de olan bu milletin bir Rumeli imparatorluğü dediğimiz Osmanlinin Vatan bildiği en önemli ayaği olan Rumeli ayağı kesiliyor.. bu sınirsiz aci ve Travmayi tarif edebilmek mümkünmüdür ??
Günümüzde ise bu acı ve travma halen devam etmekte olup hala Beka sorununu tartışıyor olmamız ve iç çekişmelerimiz bu son 3 asırdan ne anladığımızın Fotoğrafıdır..
Ne demiş atalarimiz büyüklerimiz "Akıl başa gele"
O akil başa gelmezse hep başka birileri getirir.
Bir Vatan kaybetme lüksümuz daha varmi sizce ????....
 
#ElvedaRumeli
#Manastir