Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, mobilya sektöründe yaşanan olumlu gelişmelerin Doğtaş Kelebek şirketine yaptığı yansımaları basınla paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Kolin Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Marka ve Satış Genel Müdür Yardımcısı İlhan Tunçman, Doğtaş Marka Müdürü Çağrı Öztürk, Medya Planlama Yöneticisi Birnur Özgül ve Kelebek Marka Müdürü Serkan Kaplan katıldı. Toplantıda, Türkiye’de yaşanan gelişmelerden en fazla etkilenen ve ihracat rakamları da dahil büyümeye giden Doğtaş Kelebek’in hedefleri ve amaçlanan projeler hakkında bilgi verildi.

Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, yerel basın temsilcileri ile gerçekleştirdikleri toplantıda, sektörün lideri olmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışmaları, projeleri anlattı. Türkiye’de istihdama destek verdiklerini ifade eden Serbes, büyümelerinin sektör ortalamasının üzerinde gerçekleştiğini ve açılması planlanan yeni mağazaların bulunduğunu açıkladı. Serbes, Türkiye’deki gelişmelere de değinerek, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından mobilya sektöründe bazı gruplara atanan kayyumdan dolayı en büyük rakiplerinin devlet olduğuna dikkat çekti.

Doğtaş’ın bin 395 çalışanla birlikte mevcut 344 mağazası olduğunu ve 2017 sonunda bin kişilik istihdam daha sağlama hedefleri bulunduğunu belirten Serbes, 92 yeni mağaza hedeflerinin ve 2022 yılında da sektör liderliği hedeflerinin olduğunu söyledi. Doğtaş Kelebek CEO’su Serbes, büyüme hedeflerinden de bahsederek, “Geçen sene için Doğtaş ve Kelebek markası için belirlediğimiz 537 milyon liralık bütçemizi revize ederek 6 yüz milyon liraya çıkardık. Dolayısıyla büyüme hedefimizi de tekrar belirlemiş olduk, 2017’de Doğtaş ve Kelebek grubu yüzde 50 civarında büyüme gerçekleştirecektir. İlk 5 ay hedefimizi gerçekleştirdik, bundan sonraki aylarda da yüzümüz kara çıkmayacak inşallah” diye konuştu.
Şirket hedeflerinin herkes tarafından paylaşılması gerektiğini, benimsenmesi ve sindirilmesi gerektiğini düşünerek çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiğini ifade eden Serbes, “Biraz erken olmasına rağmen yaşadığımız bu sağlıklı gelişme, emeklerimizin karşılığını gördüğümüzü anladığımız için, şimdiden 2018 yılı hedeflerimize döndük. 2018 yılı ciro hedefimizi 1 milyar lira olarak ifade ettik. Hem operasyonlarda, hem pazarda çalışan arkadaşlarımın tamamı artık kendilerini bu hedef doğrultusunda hazırlıyorlar. Bir yıllık bütçelerimizi ve çalışma taktiklerimizi bu hedef doğrultusunda kurduk. Doğtaş mobilyanın 50. Yılı olan 2022 yılına da sektörün lideri olarak girmeyi hedefliyoruz” dedi.

‘EN BÜYÜK RAKİBİMİZ DEVLET’
Mobilya sektöründe yaşanan olumsuz gelişmelere de dikkat çekerek, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından kayyum atanan mobilya sektörünün önemli markaları hakkında da değerlendirmeler yapan Serbes, bu durumdan dolayı en büyük rakiplerinin devlet olduğuna vurgu yaptı. Serbes, darbe girişiminden sonra mobilya sektörünü değerlendirdiği konuşmasında şunlara değindi; “15 Temmuz Darbe girişimi neticesinde sektörde en büyük hareketlilik mobilya sektöründe yaşandı. Ve maalesef, sektörün en büyüğü olduğunu kabul ettiğimiz Boydak Grubundaki arkadaşlarımızın bu yapıya destek oldukları gibi bir süreç ortaya çıktı. Bu hukuki bir süreçtir tabiki bizi ilgilendiren bir şey değil. İnşallah suçları yoktur, çıkarlar, işlerine devam ederler, suçları varsa da devletin cezalarını çekmek zorundalar. Dolayısıyla şimdi oraya kayyum atandı. Türkiye’nin en büyük yapısını kayyum yönetiyor artık. İstikbal, Bellona ve Mondi’den oluşan 3 markayı devlet yönetiyor. Diyebiliriz ki en büyük rakibimiz devlet. Önümüzdeki günlerde ne olacağını bilemiyoruz, satılacak mı, satılmayacak mı, nasıl bir plan ortaya konacak, bu bizim bileceğimiz, kafamızı yoracağımız şeyler değil. Bunun dışında sektörün önemli oyuncularından bir tanesi Alfemo da yine aynı yapıya hizmet ettiği gerekçesiyle kayyuma devredildi. Orada da şuanda bir devlet idaresi sürüyor. Dolayısıyla böyle ir enteresan yapı  oluştu mobilya sektöründe. Biz, bu tür yapılaşmaların oluştuğu bir sektör içerisinde sapasağlam, Türkiye’deki demokrasiye, yönetime her zaman saygı duyan bir grup olarak işimizi götürdüğümüz için de 2022 yılında Türkiye’nin en büyük mobilya grubu olacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu amaçla, bu doğrultuda çalışıyoruz”.

2018 HEDEFİ 1 MİLYAR TL CİRO
Mobilya sektörünün önde gelen firması Doğtaş Kelebek’in 2017 yılına hızlı başladığı ve bu süreç içerisinde bünyesinde yapılan yönetimsel ve organizasyonel değişikliklerle güçlendiğini belirten Serbes, “Yılın ilk üç ayında satışlarımızı yüzde 41 oranında artırdık. Bu büyüme sektör ortalamasının çok çok üzerinde. Yılsonu ciro hedefimiz 600 milyon lira, 2018 sonunda ise 1 milyar lira ciroya ulaşmak istiyoruz” dedi.

‘FARK YARATAN UYGULAMALARLA ADIMIZDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
 Güçlü bir ekiple yeniden yapılandıklarına dikkat çeken Serbes, varolduklarından bu yana sürekli yenilenme ve büyümeyle birlikte sektörde yol aldıklarının altını çizdi. Serbes, Kelebek Mobilya ile birliktelikleri için şunları söyledi; “2000’li yıllarda büyümeye devam ederken, Kelebek Mobilya’yı çok yakından takip ediyor, mobilya sektörüne getirdiği yenilikler ve bakış açısını takdirle izliyorduk. Gitmek istediğimiz yolculukta kendimize örnek aldığımız markaydı. Yönetim Kurulu Başkanımız Davut Doğan’la birlikte Doğtaş’ı ilerde Kelebek Mobilya gibi değerli bir marka yapmanın hayallerini kurardık. Ne mutlu ki, 2012 yılında Kelebek Mobilya’nın bünyemize katılmasıyla Davut Bey markanın sahibi, ben de geçtiğimiz yıl yöneticisi oldum. İki değerli markamız Doğtaş ve Kelebek, Türk mobilya sektörünün en önemli oyuncuları arasında, birçok ödülle de başarısını tescil etmiş durumda. Yılların verdiği birikim ve uzmanlığımızı ustalıkla yansıttığımız tasarımlarımızı müşterilerimize uygun koşullarda sunmanın gayretindeyiz. Tasarım ve trendler konusunda öncülük etmek, müşterilerimizle bir araya geldiğimiz tüm temas noktalarımızda onlara iyi bir deneyim sunmak bizim için her zaman çok önemli. Yenilenen ürün portföyümüz, hem Doğtaş hem Kelebek Mobilya’da yenilemeye başladığımız mağaza konseptlerimiz, satış sonrasında da fark yaratan uygulamalarımızla önümüzdeki günlerde mobilya perakendeciliğinde adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KDV İNDİRİMİ VE İSTİHDAM HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulamasının hayata geçirilmesiyle sektörde hareketlenme yaşandığına değinen Serbes, Doğtaş Kelebek’in, hükümet tarafından getirilen KDV indiriminin de etkisiyle satışlarını artırarak sektör ortalamasının çok üzerinde büyümeye devam ettiğini ifade etti. Serbes, konuya ilişkin şu şekilde konuştu: “KDV indiriminin yanı sıra bir o kadar daha indirim sunarak avantajlı alışveriş fırsatı yarattık ve bu durumu müşterilerimize fazlasıyla yansıtıyoruz. Bu uygulamanın kalıcı olması yönünde karar çıkmasını destekliyoruz. Yeni koleksiyonlarımızı da müşterilerimize en uygun fırsatlarla sunuyoruz. KDV indiriminin yarattığı olumlu gidişin etkisiyle istihdam planlarımızı yeniden düzenledik. Teknolojiye yaptığımız yatırımların yanında insan kaynağı açısından da kendimizi geleceğe hazırlıyoruz. Şirketimizin hedeflerine ulaşmasının ve gelişmesinin en önemli unsurunun insan kaynağı olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. İstanbul’daki genel merkezimizle Biga ve Düzce’de yer alan üretim tesislerimize bu yıl için kararlaştırdığımız 215 kişilik işe alım planını 300 kişiye çıkardık. Açılacak bayii mağazalarımız da ek istihdam demek. 2017 başından itibaren 197 kişilik işe alım gerçekleştirdik. Bayilerimizle birlikte bu rakam 280 oldu. Yılsonuna kadar yaklaşık 1.000 kişiye istihdam yaratmış olacağız.”

‘MOBİLYANIN USTASI’NDAN FARK YARATACAK YENİLİKLER
Doğtaş Marka Müdürü Çağrı Öztürk ise yapmış olduğu konuşmada Doğtaş’ın marka yolculuğundan bahsederek, dijitalleşmeyle birlikte birçok markanın reklam bombardımanı içerisine girdiğine dikkat çekti. Sektörün gelişen ve değişen dünyasında fark yaratmak adına yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlatarak bilgiler veren Öztürk, son üç ay içerisinde alınan ödüllerin yeni başarılar için çalışanları motive ettiğini söyledi. Ustaca tasarlanmış mobilyaları tüketiciye ulaştırmak ve insanların hayatlarını güzelleştirmek üzere çalışmayı ilke edindiklerini ve bu sayede sektörde farklılaşacaklarını ifade eden Öztürk, Doğtaş markasını mobilyanın ustası olarak konumlandırdıklarını söyledi. Markaları için 3 tane hedef belirlediklerini söyleyen Öztürk; “Bunlardan bir tanesi markanın bilinirliğini artırmak, diğeri imaj geliştirmek ve en son mağaza trafiği yakalamamız gerekiyor ki yatırımlarımızda ve satış noktalarımızda başarıya ulaşalım. Bu belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bir oyun alanı oluşturduk kendimize. Hem yurtiçi, hem de yurtdışı stratejilerimizi geliştirdik bu sayede. Tabiki burası geniş bir oyun alanı, biraz daha fazla odaklanmamız gerekiyor” dedi.

AŞK YENİDEN
Kelebek Marka Müdürü Serkan Kaplan, yapmış olduğu sunumda, Kelebek Mobilya’nın 82 yıllık geçmişi olduğuna vurgu yaparak, herkesçe bilinen Kelebek reklamlarındaki jingle’ı dinletti. Herkesin bildiği bir melodi olduğuna ve markanın bu sayede yıllardır akıllarda olduğuna dikkat çeken Kaplan, Kelebek markasının geçmişini hatırlatarak daha fazla kalıcı olabilmek için ne gibi çalışmalar yaptıklarından söz etti. ‘Ev’ kavramının öneminden ve insan hayatındaki yerinden bahsederek, yıllardır evlere girdiklerinin altını çizen Kaplan; “Sevdiklerimizle yaşayıp, güvende hissettiğimiz yere mobilya alıyoruz. Bütün yapımızı sevmek ve güvenmek kavramı üzerinde inşa edecek hedeflerimiz var. Bizler de 82 yıldır en çok sevdiğiniz ve en çok güvende hissettiğiniz yerde mobilyalarımızla mutluluğunuzu paylaşıyoruz”  diye ifade etti. ‘Aşk Yeniden’ sloganıyla fark yaratan yenilikler yapılacağının sinyallerini veren Kelebek Marka Müdürü Serkan Kaplan, “Önemli araştırma merkezlerinin ve TÜİK’in hazırladığı verilerde görüyoruz ki insanların aklına ev deyince korunak, aile ve mobilya geliyor. Müşteri hedef kitlemiz kadınlardır. Kadınlar bizler için en değerli müşterilerdir. Ev ile ilgili tüm kararları kadınlar alıyorlar. Ayrıca onlar âşık olurlar. Bizlere âşık olurlar, evlerine âşık olurlar, markalarına âşık olurlar. 82 yıllık Kelebek Mobilya deneyimimizi Doğtaş ile birleştirerek Aşk Yeniden diyerek yola devam edeceğiz” diye konuştu.
Kelebek Marka Müdürü Serkan Kaplan, 82 yıllık geçmişe sahip Kelebek’in gitmek istediği yolculuğu anlattı. Kaplan yaptığı açıklamalarda; dedi. Doğtaş Kelebek Medya Planlama Yöneticisi Birnur Özgül ise yaptığı sunumda şirketin pazarlama stratejisinde medya planlama ve satın alma konusunun ne kadar profesyonel bir şekilde ele alındığına değindi.
Çanakkale’nin kendileri için önemli olduğunu belirten Medya Planlama Yöneticisi Birnur Özgül ise yaptığı sunumda, Çanakkale’de olan her şeyi önemsediklerini belirtti. Özgül, kentin evrensel ve evrensel insani değerlerin birleştiği yer olduğunu ifade ederek, şirketin de evrensel bir marka olduğundan dolayı Çanakkale ile bağlarının çok farklı olduğunu söyledi.
 
Haber: Sinem Tetik